Persoonlijk

Vakantie

De vakantie staat voor de deur, althans die van ons. Daar waar de scholen nog even doorgaan grijpen wij onze kans wanneer het hoogseizoen nog niet begonnen is. Vorig jaar besloten we voor het eerst om met een camper op vakantie te gaan. Hiermee ging een lang gekoesterde wens van Ewout in vervulling. Ik besloot er blanco in te gaan omdat ik zelf niet zo goed wist of ik het wel leuk zou vinden om met een camper rond te reizen. Bij Calais hebben we de oversteek gemaakt naar Dover om vanaf dat punt de Engelse kustlijn te volgen tot het uiterste puntje in St Yves. Het werd een onvergetelijke reis. Prachtige vergezichten, enorme rotspartijen die overliepen naar liefelijk, mooie stranden, een prachtige zee, we hebben het allemaal gezien.

Wat weer betreft was het de eerste paar dagen bewolkt. Niet lang daarna veranderde dat en kregen we gezelschap van de warme zon. Die is vanaf dat moment niet meer weggeweest. Nou is het natuurlijk altijd wel even afwachten hoe het weer in Engeland zal zijn, dus de komst van de zon ervaarden wij echt als een cadeautje. 

In Cornwall aangekomen genieten we dubbel met mooi weer en een waanzinnig uitzicht. De kustlijn is werkelijk fenomenaal, we zijn allebei onder de indruk. Wat een prachtige plek. Met eigen ogen aanschouwen we het uitzicht, het geheel doet subtropisch aan. Dit was een echte ‘genietvakantie’, wat ons betreft smaakt dat naar meer.

Dit jaar hebben we daarom besloten om weer met de camper weg te gaan. We duiken eerst Frankrijk in waar we zullen starten in het plaatsje Marminiac. Dit kleine plaatsje ligt in de Lot, hier zijn drie jaar geleden onze dierbare buren en vrienden Jos en Esther neergestreken nadat ze een vakantiepark hadden gekocht. Dit jaar wordt hun derde seizoen in Frankrijk. Vanaf het eerste moment draait het park echt supergoed, het is een waar walhalla voor ouders met jonge kinderen. In de afgelopen drie jaar heeft het park een ware metamorfose ondergaan en is het alleen maar leuker en mooier geworden. Voordat de echte drukte losbarst, rijden we naar ze toe om ze een bezoek te brengen. Gezellig samen zijn en bijkletsen, we kijken er naar uit. *) 

Vervolgens vervolgen we onze reis en zullen we via Frankrijk Italië binnenrijden. Daar strijken we neer in La Spezia. Italië staat al jaren bij ons bovenaan het favorietenlijstje, we komen hier erg graag. De verschillende landschappen, het heerlijke eten, de prachtige kusten, we vinden het allemaal even mooi. In La Spezia zullen we een paar dagen blijven voordat we weer verder trekken. Vanaf dat moment ligt alles open en zullen we kijken waar onze neuzen ons heen leiden. Nog even wachten en dan is het echt zover. We hebben er zin in.

*)Klik hier en hier als je het leuk om wat eerdere blogposts over vakantiepark Platus, het park van onze vrienden in Frankrijk, terug te lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *