Persoonlijk

Het roer om naar de Lot- nazomeren!

De zon schijnt en het enige wat ik hoor is het ruisen van de bladeren aan de bomen door het zachte windje wat er staat. Ik ben in Frankrijk, in de Lot om precies te zijn.

Terwijl de scholen weer net een paar weken begonnen zijn en iedereen de zomervakantie nog vers in het geheugen heeft, zijn Ewout en ik net een paar dagen geleden aangekomen in Marminiac. We hebben twee weken vakantie en gaan deze doorbrengen op vakantiepark Platus in de Lot. Dit is het vakantiepark van Jos en Esther, onze “oude” buren waar ik al eerder over heb geschreven. Ewout is hier al eerder een weekje geweest, dat was in mei om precies te zijn. Voor mij is het nu de eerste keer dat ik hier ben.

Het hoogseizoen dus voorbij en dat betekent dat het hier nu een heerlijke oase van rust is. Voor ons is dit het allereerste jaar zonder kinderen op vakantie dus deze rust ervaar ik zelf als heel fijn. Even niet hoeven zorgen. Het is een soort van even mogen ontsnappen uit ons normaal zo drukke en hectische leven. Met vijf kinderen in de leeftijd van éénentwintig, negentien, achttien en zeventien jaar vind ik het dagelijks leven niet altijd even soepel verlopen. Zelfstandigheid wordt steeds meer een sleutelwoord en dit gaat niet altijd even gemakkelijk. Ik merk duidelijk aan mezelf hoezeer ik van deze rust en omgeving geniet nu we samen weg zijn.

 

Terwijl ik dit allemaal opschrijf, droom ik wat weg en zie voor me hoe gezellig het hier tijdens het hoogseizoen is. Het park is vooral gericht op gezinnen met kinderen van nul tot en met dertien jaar en ik zie de blije kindergezichtjes al voor me die over het veld rennen of zwemmen in het zwembad. Onze eigen jongste hebben we begin juli laten vliegen vanaf Rotterdam naar Bergerac. Vandaar heeft Esther haar opgehaald en heeft ze ruim vijf weken meegewerkt op het vakantiepark. Zon, vakantie, gezelligheid, kidsclub runnen, horeca, schoonmaken een echte job in Frankrijk. Als ik de verhalen van Jos en Esther en jongste zo hoor, voel ik me een trotste moeder. Ik merk dat ik het fijn vind om te horen over de successen van onze kinderen.

Ik ga nog even genieten van al het moois hier in “La Douce France”.

Liefs xxx

Vind je het leuk om de eerdere blogs over Platus te lezen; klik dan hier en hier.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *