Beauty,  Budget

Budget geuren, deel 2

De prijsverschillen van geuren lopen enorm uiteen. Bij mij riep dit vragen op. Blijft een kostbaar parfum langer hangen is bijvoorbeeld één van die vragen. Wat is precies het verschil tussen een duurdere en een betaalbare geur? Zit het hem alleen in de marketing en de verpakking? Wat is waar? Ik probeer het uit door zelf goedkopere geuren te testen. De eerste twee geuren zijn inmiddels voorbij gekomen in het eerste blog, nu is het tijd voor deel 2.

‘La Rive’, het is een budgetmerk wat onder andere wordt verkocht bij Douglas, Etos en Albert Heijn. Ik dacht; ‘als deze winkels deze geuren in de schappen heeft liggen moet toch goed zijn?’ Via reviews die ik op het internet vind, lees ik dat dit merk goede dupes zijn van de duurdere merken. Gevoelsmatig heb ik het idee dat winkels zoals Douglas alleen kwaliteit verkopen. Met dat gegeven in mijn achterhoofd zou het dus inhouden dat dit merk goede kwaliteit betekent. Klopt mijn stelling?

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat ik een geur zo lang mogelijk blijf ruiken, buiten het feit om dat ik hem natuurlijk ook lekker moet vinden. Ik had het er in mijn vorige blog al over, een eau de toilette zou zo’n 2 tot 4 uur moeten blijven hangen en een eau de parfum zeker 6 uur.

Ik heb verschillende geuren van het merk ‘La Rive’ aangeschaft voor de test. De uitkomst van mijn eigen test heb ik opgesplitst en in verschillende blogs deel ik ze met je. Vorige keer had ik het over ‘La Rive Touch of woman, eau de parfum’ en ‘La Rive Queen life, eau de parfum’. Vandaag zijn ‘La Rive In flames, eau de parfum’ en ‘La Rive cash woman, eau de parfum’ aan de beurt. Laten we snel beginnen.

La Rive In flames, eau de parfum

Dit is wat ik erover vind op internet: ‘Onweerstaanbare verleiding in een flesje, dat is ‘In Flames’. Deze heerlijke, bloemige geur neemt je mee naar exotische oorden. Het parfum blijft lang hangen op de huid en is tegelijkertijd zacht en fris. De glazen flacon zorgt voor een elegante en vrouwelijke uitstraling. Houd je van een subtiele, sprankelende geur, dan is ‘In Flames’ hét parfum voor jou.’ 

Topnoten: sinaasappel en verse hazelnoot
Hartnoten: roos, ananas, meloen, jasmijn, heliotroop, sandelhout en exotische vruchten
Basisnoten: Amber, kokosnoot, vanille en gedroogd hout

Deze geur is te koop voor euro 8,99 (90 ml).

Wat vind ik ervan?

Wanneer ik het op mezelf spray ruik ik inderdaad een sprankelende zoete geur. Ik vind hem lekker. Het is echt zo’n geur die erg gewild is vandaag de dag. Veel dames zullen hem, net als ik, lekker vinden. Helaas heb ik het idee dat hij snel vervliegt. Of dat echt zo is kan ik niet zo goed beoordelen. Laatst was ik bij mijn handtherapeut toen de receptioniste me terugriep omdat ze vond dat ik zo lekker rook. ‘Welk geurtje heb je op, het ruikt echt lekker’, vroeg ze. Ze was dan ook meer dan verbaasd toen ik haar vertelde over deze goedkope geur. Ik vind het echt een goede geur en raad hem dan ook aan. Ik weet niet of ik hem zelf veel zal dragen, maar dat komt dus alleen omdat ik hem na een uurtje of twee zelf niet meer ruik.

La Rive cash woman, eau de parfum

Dit is wat ik erover vind op internet: ‘Want to feel like a million bucks? Cash Woman onderstreept het karakter van een sterke, onafhankelijke vrouw. Jij bent sensueel, vurig en onoverwinnelijk. Misschien zelfs wel een tikje rebels… De sensuele, warme geur van Cash Woman blijft lang behouden op de huid en laat je de hele dag extra zelfverzekerd voelen. De glazen fles en het goudkleurige parfum zorgen voor een luxe, elegante uitstraling. Wat de wereld ook brengt, jij bent er klaar voor!’

Topnoten: neroli, citroen en framboos
Hartnoten: jasmijn, Afrikaanse oranjebloesem en gardenia
Basisnoten: patchouli, witte honing en amber

Deze geur is te koop voor euro 8,99 (90 ml) en euro 4,99 (30 ml).

Wat vind ik ervan?

Wanneer ik het op mezelf spray komt een frisse geur me tegemoet. Deze geur herken ik en heb ik eerder geroken. Hij lijkt bijzonder veel op de bestseller geur van Paco Robanne. Persoonlijk houd ik wat meer van een geur die bloemig, houtig en oriëtaals is. Deze geur is niets van dit alles. Ondanks mijn persoonlijke voorkeur vind ik dit wel echt een goede geur. Ik blijf hem lekker lang ruiken op mijn huid, dat vind ik een grote plus. Cash is echt een mooie geur voor een heel fijn prijsje. Aanrader!

‘La Rive Golden woman, eau de parfum’ en ‘La Rive Fleur de femme, eau de parfum’ staan ook gepland voor de test. Ik ben heel benieuwd naar de resultaten. Meer hierover in ‘Budget geuren, deel 3’.

Koop jij weleens budgetgeuren? Wat zijn jouw favorieten? Ik ben heel benieuwd naar je reactie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *