Persoonlijk

Laatste dag van het jaar…

De laatste dag van 2019, het is een mooi moment om terug te blikken op een jaar vol bloggen op Daanslife.nl. Hoe verliep dit jaar achter de schermen? Is het allemaal verlopen zoals ik had gedacht of viel het tegen? In dit blog blikken we samen terug.

2019, het zevende jaar voor Daanslife.nl, werd het eerste jaar waarin ik me volledig kon richten op het schrijven. Een fulltime baan hield me niet meer tegen om te schrijven. Dit schrijven deed ik niet alleen voor Daanslife.nl maar ook voor Puuruithethart.nl. Daarnaast werkte ik aan mijn eerste roman.

Een probleem aan mijn rechterduim en pols wat uiteindelijk resulteerde in een operatie heeft ervoor gezorgd dat ik niet alles heb kunnen doen zoals ik eigenlijk van plan ben geweest. Voor mijn gevoel heb ik er lang niet alles uit kunnen halen. Ik had bijvoorbeeld graag een stuk verder willen zijn met het schrijfproces van mijn boek, met ongeveer éénderde van het verhaal op papier sluit ik 2019 af om het straks weer op te pakken in het nieuwe jaar.

Daanslife.nl, op zich is het een klein blog wat inmiddels alweer heel wat jaartjes meedraait in de blogwereld. In de loop van dit jaar merkte ik een kleine groei en zag wat meer lezers dan in het jaar daarvoor, 2018 om precies te zijn. Voor het aankomende jaar hoop ik dat Daanslife.nl aantrekkelijk blijft om te lezen en dat het aantal lezers weer zal mogen groeien.

Mijn challenge om een jaar geen nieuwe kleding te kopen uit het blog ‘verslaafd of onzin’ van zes november is jammerlijk mislukt. Dat ging dus echt mis! Op het moment dat het blog ‘verslaafd of onzin’ live kwam op zes november was ik al een week of drie bezig met de challenge die ik met mijzelf had afgesproken. In december viel ik vlak voor kerstmis door de mand en kon de verleiding van een paars fluwelen coltruitje en een zwarte broek niet weerstaan.

Ondanks dat ik faalde met mijn persoonlijke challenge dit jaar heb ik goede moed voor de toekomst. Bewustwording is tenslotte de eerste stap naar verandering nietwaar?

Rentmeesterschap voor de wereld waarin we leven, de verandering van ons klimaat, verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen stukje hierin zal ook in het nieuwe jaar een thema zijn wat regelmatig terug zal keren in blogs. Ik sta voor eigen verantwoordelijkheid, zowel het voelen als het oppakken. De tijd hiervoor is meer dan rijp, denk ik. Een heet onderwerp wat vandaag de dag zeer belangrijk is en waar Daanslife.nl ook in het nieuwe jaar voldoende aandacht aan wil besteden.

Blogonderwerpen zoals de avonturen van Rooie, boek- filmrecensies, favoriete budgetproducten, recepten en emoties waar we in het dagelijks leven tegenaan kunnen lopen zijn inmiddels niet meer weg te denken op Daanslife.nl. Deze zullen zeker ook in het nieuwe jaar weer voorbij komen.

Daanslife.nl is in de loop van de jaren uitgegroeid tot heel wat meer dan alleen de avonturen die zich afspeelden in ons samengestelde gezin. Verhalen die ik met een vleug zelfspot heb proberen te brengen. Het schrijven hielp me om het leven als (bonus)moeder in een samengesteld gezin te relativeren. Inmiddels woon ik alleen met Ewout, dus zonder kinderen, in de provincie Zuid Holland. Ze zijn uitgevlogen naar een eigen stek of naar de andere ouder, dit heeft ons leven een totaal andere kleur gegeven. Hier zal ik ook zeker over blijven schrijven. Ook in het nieuwe jaar zullen er blogs over het leven van toen, nu of allebei verschijnen. Inmiddels zijn het geen schrijfsels meer om me te helpen relativeren maar daarom zijn ze zeker niet minder leuk om te lezen.

De wereld van Daanslife.nl staat ook komend jaar weer bol van verrassingen met onderwerpen als bewustwording, omdenken en favorieten. Ik kijk uit naar een nieuw jaar en hoop jullie, als lezers, daar in mee te mogen nemen.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling, tot op Daanslife.nl. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *