Beauty

Grijs?

Een goede dekking op mijn grijze haar is niet vanzelfsprekend. Ik geeft het toe, ik heb moeite met het vinden van haarverf die mijn grijze haren dekt. Van nature heb ik donkerblond haar, tegenwoordig zitten daar flink wat grijze haren bij. Nou verf ik al heel wat jaren mijn haar zelf, dat is altijd prima gegaan. Via mijn kapster kreeg ik heel wat jaartjes geleden een tip om haarverf van Exellence crème van L’Oreal te gebruiken. Dat was een goede tip, ik heb nooit problemen gehad. Tot ik een maand of drie geleden plotseling zag dat de grijze haren aan de haargrens van mijn voorhoofd nog steeds grijs waren na een verfbeurt. Een moment dat ik heel hard ‘kak’ riep.

Van dezelfde kapster leerde ik jaren geleden ook dat het met een agressieve haarverf meestal wel goed zit wat betreft grijsdekking. Probleem is alleen dat de conditie van je haar wordt aangetast met uiteindelijk breekbaar en poreus haar als resultaat. De kleur vervaagt dan eerder en daardoor moet de kwast er weer sneller in dan je eigenlijk zou willen. Al met al niet fijn, dit is niet wat ik wil voor mijn eigen haar.

Ik ben dus sinds een tijdje op zoek naar een haarverf voor thuis die niet schadelijk voor mijn haar en die een goede grijsdekking geeft. Is dit mogelijk met een verf voor thuisgebruik of zal ik vanaf nu veroordeeld zijn tot de kapper?

Ik besluit van mijn oude vertrouwde merk af te stappen en trek nieuwe schoenen aan in de vorm van haarverf van het eigen merk van Kruidvat. Dit zegt Kruidvat er zelf over:

Geef je haar een mooie volle glans, een perfecte grijsdekking en een natuurlijk resultaat met Kruidvat 10.0 Licht Blond Crème Haarkleuring. Deze milde en voedende formule bevat een conditioner met jojoba-olie. Kruidvat 10.0 Licht Blond Crème Haarkleuring is gemakkelijk aan te brengen en drupt niet. 
De Kruidvat Intensive Color Conditioner verzorgt jouw pas gekleurde haar. De conditioner voedt je haar en houdt de kleur vast. Je haar wordt veerkrachtiger, glanst en straalt.

In het doosje vind ik eigenlijk dezelfde vertrouwde dingen als bij mijn oude merk. De tube verf moet open worden gedraaid en leeg worden geduwd in het flesje met vloeistof. Met de dop er weer op schud ik het geheel tot een glad mengsel en verdeel ik vervolgens over mijn haar. Twintig minuutjes wachten op het donkere, niet geverfde gedeelte van mijn haar. Daarna pak ook mijn blonde punten nog even mee en wacht nog tien minuten extra om de boel goed in te laten trekken. De conditioner, die ik gebruik na het uitspoelen van de verf, heeft een vervelende chemische lucht. Het doet mij denken aan de penicilline die ik vroeger van de huisarts kreeg als ik weer eens een oorontsteking had. Van deze geur word ik niet heel blij en ik ben dan ook blij als ik de boel weer uit mijn haar kan spoelen.

Het resultaat is mooi natuurlijk blond, niet anders dan bij het andere merk. Helaas laat de grijsdekking ook bij het Kruidvat eigen merk te wensen over. Dezelfde lokken hebben ook met deze verf niet gepakt. Mijn zoektocht wordt dus vervolgd. Tips zijn meer dan welkom. Verf jij je haar ook weleens? Doe je dat zelf of laat jij het de kapper doen? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *