Serie of film

‘The Spy’ – Netflix topper!

Ik kreeg een tip van mijn vriendin, zij keek de serie ‘The Spy’ op Netflix. Een hele spannende miniserie, gebaseerd op de Israëlische top Mossad spion Eli Cohen. Mijn vriendin was ‘hooked’ en keek de serie van 6 afleveringen in één adem. Vandaag wil ik deze tip delen op Daanslife.nl en vertel ik jullie er graag wat meer over.

The Spy is een serie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Israël krijgt in het begin van de jaren zestig te maken met een reeks verrassingsaanvallen van het Syrische leger. Hoofdpersoon Eli Cohen wordt geselecteerd om als spion voor de geheime dienst Mossad in Syrië te gaan werken. Via morsecode speelt Eli geheime informatie door naar Tel Aviv in Israël. Hij weet door te dringen tot de top in Syrië en maakt daar zelfs vrienden. Hij komt heel dicht bij het vuur te zitten wanneer hij een baan aangeboden krijgt als Minister van Defensie in Syrië. Zinderend spannend, zal hij deze positie vast weten te houden?

Ondanks de onrust die toch al heel wat jaren heerst in Syrië, weet ik zelf niet zoveel van deze situatie af. Zo kende ik het verhaal over Eli Cohen ook totaal niet. Deze serie neemt je mee terug in de tijd, daar volgen we Eli die gevonden wordt, zijn opleiding volgt en zijn werk als spion voor de geheime dienst Mossad begint. De spanning bouwt zich al snel op, het is voelbaar dat het werk van Eli niet zonder risico is. Familie laat hij achter wanneer hij vertrekt naar Israël, vanwege de veiligheid hebben zij geen idee wat hij precies doet.

Ik snap mijn vriendin wel, de spanning loopt in de serie zo snel op dat je door wil kijken zodra je begonnen bent. Wat staat Eli Cohen allemaal te wachten, lukt het hem om informatie los te krijgen in Syrië? Deze serie is spannend, zeer heftig maar ook geloofwaardig. Of echt alle feiten precies kloppen kan ik niet met zekerheid zeggen, het doet in ieder geval niets af aan het geheel. Zeer indrukwekkend om te gaan kijken. Wees gewaarschuwd, eenmaal begonnen wil je doorkijken. Voor je het weet ben je zes afleveringen verder.

Trailer van Netflix – The Spy

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *