Budget

Budget geuren, deel 1. Jae or nay?

De prijsverschillen van geuren lopen enorm uiteen. Het roept eigenlijk best wel wat vragen op bij mij. Ik vraag me bijvoorbeeld steeds vaker of of een kostbaar parfum echt langer blijft hangen? Wat is precies het verschil tussen een duurdere en een betaalbare geur? Ik hoor weleens dat het verschil hem alleen zit in de marketing en de verpakking. Een geur zou dan op zich helemaal niet zo duur hoeven te zijn. Wat is waar? Ik besluit het zelf uit te proberen door goedkopere geuren te gaan testen.

Het budgetmerk ‘La Rive’ wordt onder andere verkocht bij Douglas, Etos en Albert Heijn. Als deze winkels deze geuren in de schappen heeft liggen moet toch goed zijn, lijkt me? Via reviews die ik op het internet lees ik dat dit merk goede dupes zijn van de duurdere merken. Gevoelsmatig heb ik het idee dat winkels zoals Douglas echt voor kwaliteit gaan, dat zou dan dus inhouden dat dit merk ook van goede kwaliteit zou moeten zijn. Klopt mijn stelling, dat is de grote hamvraag.

Ik speur verder op het internet naar artikelen die gaan over de kwaliteit-prijsverhouding van geuren. Ik wil graag weten het prijs afhankelijk is hoe lang of kort een geur blijft hangen? Een aantal artikelen verder mag ik geloven dat het blijkbaar maar weinig te maken heeft met de prijs. Een goedkoper parfum zou daarom eigenlijk net zo goed kunnen zijn. Ik lees verder dat budgetparfums vaak samengesteld worden door dezelfde neuzen die ook voor de duurdere parfumeriemerken werken. Nog meer vraagtekens verschijnen er boven mijn hoofd. Wanneer ik verder lees begrijp ik dat synthetische ingrediënten vaak goedkoper zijn, maar zeker niet altijd minder verfijnd of goed dan natuurlijke. Ik leer dat ingrediënten zoals citrus of witte musk goedkoop en makkelijk te verkrijgen zijn, maar zeker niet minder lekker.

Van een geur vind ik het zelf belangrijk dat ik hem zo lang mogelijk blijf ruiken. Ik weet inmiddels dat een eau de toilette zo’n 2 tot 4 uur blijft hangen en dat ik een eau de parfum zeker 6 uur zou moeten ruiken. Verder begrijp ik dat een droge huid ook nog mee kan spelen. Een droge huid kan ervoor zorgen dat een geur minder lang blijft zitten. Een tip is dan om eerst wat vaseline te smeren. In je haar sprayen en op je kraag zou ook een tip zijn: stof en haar houden een geur goed vast.

Met al deze nieuwe tips kan het testen beginnen. Ik heb de verschillende geuren van het merk ‘La Rive’ aangeschaft voor de test. Ik splits de uitkomst van mijn eigen test op in verschillende blogs omdat het anders teveel wordt. Vandaag

‘La Rive Touch of woman, eau de parfum’ en ‘La Rive Queen life, eau de parfum’.

La Rive Touch of woman, eau de parfum

Dit is wat ik erover vind op internet: ‘Een ware vrouwelijke geur: energiek en spannend! De kracht van dit boeket betreft vooral aromatische noten. Na een tijdje verschijnt de magische geur van witte bloemen: sandelhout en vanille’.

Energieke geur voor de moderne vrouw, zeer vrouwelijk, Frans parfumfabricaat.

Deze geur is te koop voor euro 8,99 (90 ml).

Wat vind ik ervan?

Wanneer ik het op mezelf spray komt een warme, sensueel zoete geur me tegemoet. Het is echt zo’n geur die ‘on trend’ is vandaag de dag. Veel dames zullen hem dan ook lekker vinden, vermoed ik. En ik moet eerlijk zeggen dat ik hem ook erg lekker vind ruiken. Helaas vervliegt hij wel snel bij mij, na een halve dag ruik ik hem niet meer. Voor mij persoonlijk is dit daarom een ‘nay’ maar alleen omdat hij dus niet lang genoeg blijft hangen.

La Rive Queen life, eau de parfum

Dit is wat ik erover vind op internet: ‘Queen of Life laat iedere vrouw genieten met het bloemige, fruitige parfum van La Rive. De geur bestaat uit patchoeli, vanille, amandel & praline. De flacon is modern, strak en vrouwelijk’.

Bloemige, fruitige parfum, moderne, strakke flacon, attractieve geur.

Deze geur is te koop voor euro 8,99 (75 ml)

Wat vind ik ervan?

Wanneer ik het op mezelf spray komt een bekende friszoete geur me tegemoet. Hij doet me een beetje denken aan La vie est Belle, dit is natuurlijk ook de grote favoriet bij veel dames. Ik denk dat deze geur dus ook bij veel vrouwen in de smaak zal vallen. Zelf ben ik niet zo’n grote fan maar dat is natuurlijk persoonlijk. Na het opsprayen vervliegt ook deze geur snel bij mij. Na een halve dag ruik ik hem niet meer. Voor mijzelf betekent dit daarom wederom een ‘nay’. Omdat hij dus niet lang genoeg blijft hangen maar zeker ook omdat het niet helemaal mijn persoonlijke smaak is.

Volgende keer laat ik weten wat ik van ‘La Rive In flames, eau de parfum’ en ‘La Rive cash woman, eau de parfum’ vind.

Gebruiken jullie ook weleens budgetgeuren? Wat vinden jullie hiervan? Laat het me weten in de reacties, ik ben echt heel benieuwd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *