Food

Pompoensoep met gebakken brood

Ik wil er een gewoonte van maken om iedere dag minimaal een half uurtje buiten te gaan wandelen. Het is deze week, helaas door het slechte weer, niet altijd gelukt. Het streven is er in ieder geval. Je moet toch ergens beginnen om structuur aan te brengen daar waar je er een gewoonte van wilt maken, vind je ook niet?

Ik heb bedacht dat nadat ik buiten ben geweest ik zelf tot een uur of vijf bezig wil zijn met mijn schrijfsels om me vervolgens naar mijn keuken te begeven. Daar zal ik aan de kook gaan in de mooie, grote keuken.

Dit schema wordt zo’n beetje mijn nieuwe structuur en houvast voor de komende tijd.

Vandaag is het vrijdag en loopt mijn schema al helemaal in het honderd. Dat gaat goed! Mijn plan was namelijk om te gaan wandelen met een vriendin in Leusden. Een klompenpad van 10 kilometer hadden we uitgezocht. Uiteindelijk hebben we vanmorgen met elkaar gebeld, we waren tot de conclusie gekomen om toch maar niet te gaan wandelen in verband met het slechte weer. 

Wandelen werd dus kletsen aan de telefoon en voordat ik er erg in had was ik drie koppen koffie en anderhalf uur verder. Met een nieuwe afspraak in het vooruitzicht hebben we ons gesprek afgesloten. Tot zover loopt het niet echt zoals de bedoeling is. Gezellig is het wel.

In de middag heb ik toch een half uurtje alleen gewandeld. De kou trotserend ben ik de andere kant van het dorp ingelopen om eens te kijken hoe het daar is. Daar ben ik nog niet geweest en de omgeving heeft me nieuwsgierig gemaakt. Terwijl ik de andere kant van het dorp tegemoet wandel bedenk ik wat een mooie grote huizen je hier toch hebt in deze omgeving. Ondanks het natte, vieze weer ben ik toch blij dat ik mezelf naar buiten heb gewaagd. Even mijn hoofd leegmaken en de wind door mijn haren laten gaan voelt prettig aan. Ik voel mij daardoor opgewekter. Fijn!

Rond vijf uur vind ik het tijd om de keuken in te gaan. Vandaag op het menu:

Pompoensoep met gebakken brood

Als je deze soep voor vier personen wilt maken, heb je het volgende nodig:

Een scheut olijfolie

2 grote uien

1 grote teen knoflook

2 grote bouillonblokjes (groente)

1 spaanse peper

1 flessenpompoen

4 aardappels

1,5 liter water

2 theelepels kerriepoeder

Maggi

Wat ga je doen?

Allereerst was je de pompoen en de spaanse peper. Snijd de pompoen vervolgens door de midden, verwijder de zaden en snijd hem dan verder in blokjes.

Snijd ook de ui in ongeveer gelijke blokjes. De knoflook mag ook fijn gesneden worden.

Doe de pompoen, ui en knoflook in een met olie verwarmde (grote) pan. Roer het geheel goed door tijdens het bakken. Snijd ondertussen de peper in kleine stukjes (zaadlijsten niet vergeten te verwijderen). Na ongeveer vijf minuten voeg je de stukjes peper en het kerriepoeder toe. Laat het geheel nog twee minuten bakken terwijl je de groenten goed door blijft roeren. Voeg hierna het water, de bouillonblokjes en de aardappels toe. Nadat de soep twintig minuten heeft gekookt, kun je er met de staafmixer een gladde soep van mixen. Even proeven en vervolgens nog maggi naar smaak toevoegen. Klaar is je soep!

Ik eet er zelf altijd brood bij. Dit brood bak ik zelf en hiervoor gebruik ik een pakje broodmix van de supermarkt. Ik heb het hier al ik eerder op Daanslife over gehad. Wil je dit recept teruglezen? Klik dan hier.

Eet smakelijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *