Food

Bak je even mee? Lekker en simpel

Afgelopen weekend kwamen twee van mijn vriendinnen langs. In de eerste plaats om mijn nieuwe huis te bewonderen. Buiten dat om hebben wij sinds kort een soort van vriendinnen eetclubje en die avond was de eer aan mij om een maaltje op tafel te zetten.

Met een wit wijntje erbij, gevonden op de site Mamadrinktwijn.nl van Lonneke ben ik aan de slag gegaan in mijn nieuwe keuken. Overigens, dank je wel Lonneke voor de fijne reviews op je website. Ik ben echt blij dat ik altijd op je reviews kan terugvallen en snuffel graag en regelmatig op Mamadrinktwijn.nl als ik op zoek ben naar een lekker wijntje.
Wij dronken afgelopen weekend El Bio Verdejo, Sauvignon. Voor de volledige review van Lonneke klik hier.

Brood was één van de dingen die ik heb gebakken en waar ik enthousiaste vriendinnen van kreeg. Met nog vijf kinderen thuis maakte ik het regelmatig in het weekend. Onze kids reageerden ook altijd enthousiast als er gebakken brood uit de oven kwam. Dit succesnummer is heel simpel om te maken, vandaag deel ik het op Daanslife.

Wat heb je nodig? Een pak meergranen broodmix van de supermarkt waar je alleen nog water bij toe hoeft te voegen. Verkrijgbaar bij iedere supermarkt, op de foto hierboven zie je een pak broodmix van Jumbo en van Boni. De prijs voor een pak broodmix varieert van 1,19 euro tot ongeveer 1,35 euro.
Verder heb je nodig, een siliconen likker zoals je op de foto ziet, een grote kom, een theedoek, lauwwarm water, bakpapier en een bakvorm.
Dat kan bijvoorbeeld een grote cakebakvorm zijn.
Volg de instructies op het pak broodmix. Zelf voeg ik altijd wel wat extra water toe dan op het pak staat aangegeven want anders blijft je deeg zo droog. Ongeveer 50 ml extra vind ik altijd wel voldoende om een goed deeg te krijgen. Mixen doe ik niet met een mixer maar met de siliconen likker in de grote kom. Als het een mooi deeg is, laat het dan in de kom staan en leg er een theedoek overheen. Laat minimaal 30 minuten rusten. Na deze rusttijd zul je zien dat het deeg flink in volume is toegenomen. Roer het deeg nu nog een keer goed door en laat het vervolgens weer minimaal 30 minuten rusten met dezelfde theedoek over de kom.
Na de tweede rusttijd schep je het deeg in de bakvorm welke je bekleed hebt met bakpapier.
Het brood kan nu worden afgebakken in een voorverwarmde oven. 30 tot 40 minuten bakken in de oven, 200 graden Celcius en je hebt een heerlijk brood.
Voor de variatie kun je wat zongedroogde tomaatjes of olijven in stukjes snijden en die door het deeg roeren voordat je het in de bakvorm schept.
Succes gegarandeerd! Eet smakelijk!

 

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *