Serie of film

Oud weer nieuw

Gilmore Girls op Netflix – Seizoen 1

Laatst las ik het boek ‘Het huis op nummer 7’, een roman van Rachel Hauck. Een heerlijk verhaal, het boek had ik dan ook binnen no-time uit. Hoofdpersoon ‘Beck Holiday’ heeft in het boek haar hart verpand aan de televisieserie Gilmore Girls. Een serie die net zo oud is als de serie ‘Friends’. Laatste keek ik vroeger altijd met veel plezier, ik was een groot fan. Gilmore Girls is tegenwoordig te vinden op Netflix en schijnt erg populair te zijn bij de generatie waar mijn kinderen toebehoren. Een oude serie die harten opnieuw weet te stelen, dat belooft wat. Omdat ik zelf nog nooit een aflevering gezien heb besluit ik te gaan kijken.

Na het kijken van de pilotaflevering ben ook ik enthousiast en denk ik dat ik een nieuwe favoriet heb gevonden. De avonturen van de bewoners van Stars Hollow, het lieflijke, kleine stadje, het thuis van hoofdpersonages dochter Rory (Alexis Bledel, The Handmaids Tale) en haar alleenstaande moeder Lorelai (Lauren Graham, Parenthood) zorgen voor heel wat uurtjes kijkplezier. Maar liefst zeven seizoenen staan op Netflix, klaar om ook door mij bekeken te worden. En mocht ik op het punt zijn aangekomen dat ik de laatste aflevering van seizoen zeven heb gekeken kan ik door met Gilmore Girls, a year in the life. Ik heb begrepen dat dit laatste, achtste seizoen vele jaren na het beëindigen van de originele serie door Netflix is geproduceerd. De vraag van de fans was blijkbaar groot. Ik ben blij met deze nieuw pasverworven serie en heb zin om alle afleveringen te gaan zien. Nou ja nieuw is hij niet echt, de eerste zeven seizoenen zijn tussen 2000 en 2007 opgenomen, een tijdje geleden dus alweer.

Ondanks dat je echt wel merkt dat het een oude serie is, doet het niets af aan de geweldige verhaallijn. Leuke karakters spelen goed geschreven dialogen in deze serie. En niet onbelangrijk, deze serie heeft diepgang. Heerlijk om te kijken naar personages die de tijd krijgen om langzaam in hun rol te groeien. Door de mensen en hun karakters blijft het trekken en wil ik de serie blijven kijken.

De gevoelens emoties die de mensen uit het plaatsje Stars Hollow voor elkaar hebben, of ze nu boos, verdrietig, jaloers of blij zijn, het wordt allemaal even charismatisch in beeld gebracht. Het is een serie met een lach en een traan.

Girlmore Girls, ik vind het een toffe serie en zal hem zeker met plezier blijven kijken de komende tijd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *