Boeken

Yes, ik heb een boek gewonnen !

Regelmatig lees ik met plezier blogs van “Puur Vandaag”, een Christelijke site over boeken en het leven. Toevallig hadden ze vorige week een leuke winactie waar je een gesigneerd exemplaar van het boek “Hemeldauw” geschreven door Marianne Grandia kon winnen.
Het boek gaat over familie relaties en in dit verhaal komt met name de moeder – dochterrelatie naar voren.
Ik vind lezen heerlijk en dus besloot ik mee te doen. Niet zonder resultaat want een paar dagen later ontving ik een gezellige mail waarin ik op de hoogte werd gesteld dat ik één van de gelukkige winnaressen was. Hoe gaaf is dat!

img_0701img_0702
“Puur Vandaag”, dank je wel, dit was nog eens een leuke verrassing.

Twee dagen later werd het boek al bezorgd samen met een lieve kaart en magnetische boekenlegger. Mijn dag kon niet niet meer stuk!

Ik ben meteen gaan lezen. Waar gaat het boek nu precies over?
Roos van Hasselt en haar zus Marga verschillen als dag en nacht. Dat wordt extra pijnlijk benadrukt als hun moeder haar spraakvermogen verliest en zorgafhankelijk wordt. Het lijkt wel alsof ze in hun liefde en zorg voor hun moeder lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.
Riet, hun moeder, strijdt intussen haar eigen strijd. Noodgedwongen overgeleverd aan de zorg van derden, is zij zich pijnlijk bewust van haar situatie. Terwijl haar dochters ieder op hun eigen manier proberen haar gedachten een stem te geven, vormt zich in Riets hoofd en hart gaandeweg het antwoord op de vraag waarom de onderlinge verhoudingen in hun familie door de jaren heen zo zijn scheefgegroeid.

Als lezer wordt je meegenomen in de wereld van Riet, de moeder, terwijl zij juist haar spraakvermogen verloren is. Dat vind ik echt mooi aan dit boek. Marianne Grandia heeft haar op een zeer bijzondere wijze neergezet en dat maakt dit verhaal voor mij speciaal. Tijdens het lezen kwam ik erachter dat dit boek eigenlijk deel drie is van een trilogie. Ik vind dat geen probleem, de verhaallijn was prima te volgen zonder dat ik de andere boeken gelezen heb. Dit boek is een christelijke roman, als je daar niet van houdt, is dit boek wellicht niet voor jou. Ik vind het een aanrader, het boek geeft heel goed diep weggestopte gevoelens weer. Ik heb het in één adem uitgelezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *