Geloof

Wifi in de hemel

Het komt weinig voor dat we ‘s avonds nog echt met z’n allen aan tafel zitten. Laatst hadden we zo’n avond dat we weer eens ouderwets met z’n allen bij elkaar aan tafel zaten. Op dit soort avonden komen meestal de meest bizarre onderwerpen op tafel. Vanavond is het niet anders. Het onderwerp wat er vanavond aan tafel besproken wordt is: zou er wifi zijn in de hemel?

De meningen zijn nogal verdeeld en ik merk dat bij sommige van onze kids ook de emoties meespelen. Niet al onze kids gaan nog met ons mee naar de kerk, nu ze groter zijn, vinden Ewout en ik dat ze hun eigen keuzes hierin mogen maken. Het onderwerp “Geloof” zorgt nogal eens voor discussie bij ons in huis en doet dus nog wel eens het nodige stof opwaaien. Ook vanavond is dit het geval, het is grappig om te zien hoe ze alle vijf door elkaar heen kwaken. Ik probeer mezelf maar zoveel mogelijk uit de discussie te houden om alles zo goed mogelijk te volgen.

Ik heb het hier nog nooit verteld op Daanslife maar wij hebben thuis een internetklok die wij door de week om elf uur ‘s avonds laten ingaan. Ewout en ik hebben dat zo besloten, omdat hier anders het leven ‘s nachts doorgaat met het leven in cyberspace. Dat kostte ook onze nachtrust, daar hadden we niet zoveel trek meer in. Met de komst van de internetklok hebben we rust gekregen. Wij zijn dus heel blij met dat ding. We hebben hem nu een aantal jaar, door de weeks staat hij aan, in het weekend en tijdens schoolvakanties staat hij uitgeschakeld. Wij zijn er dus blij mee maar dat geldt niet voor iedereen bij ons in huis.

Vanavond aan tafel vragen de kids zich dus af of er ook Wifi zal zijn in de hemel. Terwijl de één gekscherend roept dat de hemel geen Wifi kan hebben, is een ander ervan overtuigd dat de hemel natuurlijk wel Wifi heeft. In de hemel is alles perfect, dus moet de Wifi ook wel perfect zijn. En hoe zit dat dan met Wifi problemen zoals we hier weleens hebben? Als je Wifi problemen hebt, dan moet je constateren dat je toch niet in de hemel bent, stellen de kids. Maar goed, waar ben je dan wel? Mijn jongste heeft de oplossing! Is er een internetklok? Dan is het simpel want dan ben je in de hel! En ze ligt helemaal in een deuk om haar eigen grap. Hij valt wel goed want de rest van de kids is het eigenlijk wel met haar eens. Conclusie? Vul hem zelf maar in….

Ewout stopt de discussie door te zeggen dat de hemel uiteraard perfecte Wifi heeft maar dat je wel het wachtwoord nodig hebt. En wat is het wachtwoord dan vragen de kids zich af? Het wachtwoord is J E Z U S. Daar moeten ze even over nadenken.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *