Persoonlijk

Even terugblikken

Gisteravond was ik mijn profiel op Facebook aan het teruglezen samen met mijn jongste. Mijn bedoeling was om de boel eens goed op te schonen want dat was hoog nodig, vond ik. Het werd een avondvullend vermaak. Grappige filmpjes van jongste kwamen voorbij, met als hoogtepunt jongste al “dansend” als een prachtig oosterse schone met klasgenoten tijdens een optreden op school een aantal jaar geleden. Ik vind het toch zo leuk om foto’s en filmpjes van een aantal jaar geleden te bekijken. Het doet me beseffen dat de tijd toch echt voorbij vliegt.

Vanmorgen bedacht ik me dat ik mijn posts op Daanslife van de begintijd weer eens terug wilde lezen. Ik ben in november 2013 begonnen met schrijven en eigenlijk was ik wel heel benieuwd wat ik toen schreef en in me omging. En als ik dat dan met vandaag vergelijk, hoe “kijk” ik er vandaag dan tegenaan?

 

Zo kwam ik mijn post “Privacy” tegen, klik hier als je het even wilt lezen. Het is één van mijn eerste schrijfsels. Terwijl ik het teruglees, herinner ik me ineens weer de weerstand van mijn oudste, mijn jongste en van Ewout zijn oudste. Met een glimlach lees ik mijn stukje uit. Wat is de situatie in de loop van de jaren veranderd. Zowel mijn oudste als mijn jongste zijn trots op mijn schrijfsels en stimuleren me me zelfs. Jongste staat zelfs regelmatig om me heen te springen om een poging te wagen een glimp op te vangen van schrijfsels voordat ik ze “live” op de site zet.

 

Een andere post die ik tegenkwam was “Professional”, klik hier als je deze post terug wilt lezen. Ook deze komt uit de begintijd van Daanslife. En terwijl aan het lezen ben besef ik me ineens hoeveel er niet veranderd is in deze situatie. Nu, twee en een half jaar later, mei 2016 vraag ik mijzelf nog steeds af wie nu degene is met een probleem.

 

Een grappig stukje uit maart 2014 is “Appen met je pubers”, klik hier als je hem even wilt lezen. Ik moet wel om mezelf lachen als ik teruglees hoeveel moeite ik een paar jaar geleden had om mijn kids te “lezen” in onze gezinsapp. Gelukkig ben ik wat meegegroeid in hun wereld van de app’s en begrijp ik inmiddels feilloos wat ze bedoelen. Misschien word ik dan toch nog eens echt een moderne moeder?

Liefs xx

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *