Geloof

Weddenschap

Soms kom je mensen die erop uit zijn om je in verlegenheid te brengen, je in een hoek willen kletsen als het over het geloof gaat. Ik vind het lastig en moeilijk als mensen mij als het ware aanvallen op mijn geloof in Jezus. Uiteindelijk kap ik zo’n discussie af door aan te geven dat ik er niet op uit ben om de persoon in kwestie te bekeren en vraag dezelfde persoon in kwestie tevens om mij niet te bekeren aangezien ik daar ook niet om vraag. Daarmee eindig ik meteen zo’n discussie waar ik vervolgens een bittere nasmaak aan overhoud. Ik voel me dan niet in mijn waarde gelaten en daar heb ik dus soms moeite mee. Hier had ik het laatst dus over tijdens mijn kring.

Eén van de dames in mijn kring, herkende wat ik vertelde. Ze vertelde hoe zij hiermee omgaat. Dat wil ik graag delen in deze blogpost omdat het ook mij aan het denken heeft gezet.

Om mijn verhaal te kunnen volgen, moet ik nu hier wel even wat teksten uit de bijbel zetten: Er staat het volgende geschreven:

  • Johannes 10 vers 28 Ik geef ze eeuwig leven; ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze uit mijn hand roven.
  • Markus16:16 Wie gelooft en gedoopt is zal behouden worden, maar wie niet gelooft zal veroordeeld worden.
  • Johannes 3:15-16 Opdat ieder die in Mij gelooft eeuwig leven zal hebben. 16 Want God heeft zoveel liefde voor de wereld dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.
  • Romeinen 10:9 Want als u zegt dat Jezus Christus uw Heer is en als u met heel uw hart gelooft dat God Hem uit de dood heeft opgewekt, zult u gered worden.

Als de dame in kwestie, die dus net als ik in Jezus gelooft de discussie zoekende persoon, die niet in Jezus gelooft voor zich heeft, geeft ze het volgende aan. Ze zegt: “Stel dat we nu op dit moment een weddenschap af zouden sluiten, dan zou ik niks te verliezen hebben.

Want stel nou dat ik geen gelijk heb, en dat wat in de bijbel staat niet waar zou zijn, dan heb ik niks te verliezen en is mijn voorouder een aap.

Maar stel nou dat ik wel gelijk heb, dat God onze Schepper is en dat wat er in de bijbel staat waar is, dan heb jij een probleem want in de bijbel staat dat jij dan veroordeeld wordt. Ik daarentegen heb nog steeds niks te verliezen”.

Tja, dat is stof tot nadenken! Ik was er in ieder geval stil van.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *