Lifestyle

Toptitel op Netflix!

Droom even met me mee; hoe zou het zijn om in een wereld te leven waar vrouwen geen oksels of benen hoeven te scheren? Sterker nog, het wordt gewoon niet van vrouwen verwacht. Lekker de boel laten groeien, behaarde benen en oksels voor alle dames! Een wereld waarin vrouwen niet minder betaald krijgen in hun werk dan de mannelijke collega’s. Omgekeerd hebben mannen de zorg voor de kinderen in het gezin en zorgen voor het huishouden. Vrouwen werken en onderhouden het gezin. Na hun werk ploffen ze heerlijk op de bank en hangen daar met een fles bier. Het zijn de mannen die met een handtas rondlopen. Zij kleden zich kleurrijk en “aantrekkelijk” voor het andere geslacht. Het is de wereld op zijn kop en allemaal realiteit in de film “I’m not an Easy man”. Deze film is te zien op Netflix. Het is een Franse film geregisseerd door Eléonore Pourriat.

Dit is wat Netflix er zelf over vertelt: Een bevooroordeelde man krijgt een koekje van eigen deeg als hij wakker wordt in een wereld waar vrouwen de baas zijn en ruzie krijgt met een machtige vrouwelijke auteur.

In deze film wordt het gedrag van mannen en vrouwen op hilarische wijze aan de tand gevoeld. Het is een film die je aan het denken zet. Mij althans. Want waarom doen wij vrouwen en mannen de dingen zoals we ze doen? De rolverdeling tussen mannen en vrouwen zit er, ondanks de emancipatie, nog steeds zo ingehamerd. Waarom is dat eigenlijk? Tijdens het bekijken van deze film gebeurde er iets geks want er ontvouwde zich een hilarisch gedachtenspel in mijn hoofd. De vragen die ik hierboven beschrijf kwamen boven borrelen. Ik heb regelmatig van mijn stoel gerold van het lachen. Samen met Ewout heb ik de film bekeken en het gebeurde werkelijk waar een paar keer dat ik hem met open mond aan zat te kijken en we allebei in lachen uitbarstten. Lachen is herkennen, zeggen ze toch? Het grappige van deze film is dat je je eigen gedrag terugziet en dus ook herkent. Omdat deze film is blijven hangen in mijn gedachten, wil ik hem vandaag op Daanslife met jullie delen. Heb je zin in een bizarre maar wel hilarische eye-opener? Dan is deze film misschien ook wel een aanrader voor jou. Sommige stukjes in de film zijn wel erg plat maar dat maakt de film ook wel weer grappig. Vooral omdat de rolverdeling in de film anders is. Mocht je hem hebben gezien of ga je hem kijken? Wil je me dan alsjeblieft laten weten wat jij van de film vond? Ik zou het leuk vinden om je mening terug te lezen bij de reacties.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *