Food

op zoek naar een receptje….

Op tweede Kerstdag komen we altijd met de familie van Ewout bij elkaar. Iedereen neemt een gerecht voor zijn of haar rekening. Op deze manier hebben we altijd een gevarieerd en bijzonder kerstdiner met elkaar. Opa en Oma regelen altijd het ijs voor het toetje en voor de rest is het ieder jaar weer een verrassing wie wat maakt. Tweede Kerstdag wordt zo voor ons altijd een bijzonder samenzijn. Het zijn dagen om te koesteren. Deze afgelopen Kerst kwamen we allemaal samen bij ons. Een nieuw huis was een mooie gelegenheid om de familietraditie bij ons te laten plaatsvinden. Mijn drie bonussen waren ook gezellig van de partij. Iedereen was in opgetogen stemming en keek uit naar wat komen zou. We waren bezig met het treffen van de laatste voorbereidingen van de zeer lange eettafel die we voor de gelegenheid hadden gecreëerd. Ineens zei mijn middelste bonus tegen mij: “Daan, ik heb gezien dat jij recepten op Daanslife zet hé? Ik heb ze gelezen en het zijn gerechten die je ook altijd voor ons klaarmaakte. Het is echt heel handig want nu weet ik ook hoe ik het moet maken.” Vol verbazing smelt ik weg bij deze bekentenis. Ik vind het zo lief dat hij dit zo doet en het mij ook nog vertelt. Het geeft mij een goed gevoel. Hij woont niet meer bij ons maar hij valt op deze manier toch een beetje terug op de oude thuisbasis. Zal ik een beetje last hebben van een lege nest gevoel? Ik weet het niet hoor. Speciaal voor mijn middelste bonus die Daanslife afstruint op zoek naar recepten. Vandaag een lekker pastagerecht zonder vlees wat je heel makkelijk kunt bereiden:

Tortellini met kaasvulling en verse spinazie

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gram Tortellini met kaasvulling (dat zijn 2 zakjes)

1 bouillonblokje

zout

peper

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel paprikapoeder

scheutje olijfolie

4 tenen knoflook

2 uitjes

250 gram kleine tomaatjes

400 gram verse spinazie

een vierde deel van een boursinkaasje

een zakje geraspte kaas

Kook de tortellini in ruim water en voeg het bouillonblokje toe. Was ondertussen de groenten en snipper de uien en knoflook. Halveer de tomaatjes. Bak de uien en knoflook in de olijfolie totdat de uien glazig zijn geworden. Voeg hierna de tomaatjes en de boursin kaas toe. Zorg ervoor dat de boursin oplost tot een glad goedje. Voeg hierna de paprika- en kerriepoeder toe. Roer het geheel goed door. Als de tomaatjes zacht beginnen te worden voeg je de spinazie toe. Het vuur zet je nu hoog en in twee à drie minuten roerbak je het geheel goed door. Blijf roeren totdat de spinazie is geslonken.

Zodra de tortellini beetgaar is, kun je deze afgieten. Spoel even goed af met koud water. Nu kun je ze bij de spinazie en tomaten voegen. Roer alles weer goed door en breng de pasta op smaak met zout en peper.

Klaar is je pastagerecht! Voor het opdienen kun je eventueel wat geraspte kaas over de tortellini strooien. Eet smakelijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *