Persoonlijk

Surfboy

Vandaag is het bevrijdingsdag en zolang ik Ewout ken is dit de dag na de verjaardag van zijn jongste. Jongste is op 4 mei geboren.  Dit jaar is hij 17 jaar geworden. Jongste is dol op water, net als mijn jongste. In februari zijn ze samen met school een weekje naar Fuerteventura geweest om te leren golf-surfen. Tegelijkertijd kregen ze in die week Spaanse les. Ze hebben samen een fantastische week gehad daar op Fuerteventura en bovendien zijn ze helemaal aangestoken door het zogenaamde “surf-virus”. Ze vinden het helemaal fantastisch. Omdat golfsurfen in Nederland toch wat lastig is, hebben we jongste een tweedaagse “normale” surfcursus voor zijn verjaardag gegeven. Leren surfen op een surfplank met een zeil. In Biddinghuizen, voor ons de dichtstbijzijnde plek die we konden vinden en waar je een echt surfdiploma kan halen.

Vanmorgen was het dus zover. Ewout, ik, zijn jongste en mijn jongste, met z’n vieren op weg naar de surfcursus in Biddinghuizen. De zon die zich al vrolijk liet zien, wat een heerlijk weer. Dat maakt zo’n dag toch extra fijn. Ook bij mijn jongste begon het te kriebelen, ze wilde het liefst samen met haar stiefbroer het water op. Het begin was ietwat onwennig maar al snel stond jongste goed op zijn plank en ging als de brandweer. Een snelle leerling!

Daar sta je dan als trotse ouders aan de kant complimentjes in ontvangst te nemen van andere toeschouwers. Wat is het toch geweldig om je kinderen zien te genieten. Dan geniet ik zelf ook merk ik bij mezelf. Dat gevoel had ik al toen mijn kinderen nog klein waren. Dat gevoel is eigenlijk niet veranderd toen ik er drie bonuskids erbij kreeg en ik betrap mezelf erop dat ik dit gevoel nog steeds ervaar nu ze groter zijn. Wat bijzonder dat dit gevoel dus niet veranderd is bij me in de loop van de jaren. Je kids zien genieten is goud waard en een bijzonder goed.

Jongste is trots, moe maar voldaan na zijn eerste cursusdag. Morgen nog zo’n mooie dag in het vooruitzicht, Hij heeft er zin in. Ik ook!

Liefs x

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *