Persoonlijk

Project lelijk eendje

Wij hebben al jaren een lelijk eendje en dat is onze schuur. Al jaren kijken we met tegenzin naar ons lelijke eendje en bedenken we dat we toch echt snel wat aan die schuur moeten doen. Nu zijn Ewout en ik niet zo goed met klussen in huis. Het is niet dat we niet willen of zoiets, eigenlijk ontbreekt het ons gewoon aan heel erg veel tijd. Met ons grote gezin is er altijd wel iets wat belangrijker is dan ons eendje. Natuurlijk hebben we allebei ook onze baan en daarnaast doen we regelmatig vrijwilligerswerk in de kerk. Heel veel tijd om te klussen blijft er dan niet over.

Gelukkig brachten onze buren verandering. Zij besloten om ons te helpen. Vier weken geleden zijn we samen begonnen met het schuren en afkrabben van eendje. Lelijker dan ze ooit was geweest stond ze erbij. Maar goed, je hoort toch wel vaker dat dingen eerst slechter worden voordat je ze weer mooi kunt opbouwen? Voor ons eendje is dit zeker het geval. Ik kan wel zeggen dat ze er na het schuren en afkrabben echt niet uitzag. De deur was zelfs zo slecht dat we daar niks meer mee konden. Geen man overboord want onze lieve zwager had nog een mooie deur over die we mochten hebben. Ewout en buum moesten alleen wel even goed aan de klus want de deur moest worden ingekort. Vol goede moed zijn ze dus samen begonnen aan deze uitdaging. En dat is goed gelukt want het resultaat mag er zijn. Ook het dak moest worden gerepareerd omdat het stuk was, dit hebben ze samen heel creatief en mooi gedaan. En een nieuwe dakgoot maakt eendje weer helemaal compleet. Eendje ziet er nog steeds niet uit zo zonder verf, maar goed daar moeten we nog maar even doorheen kijken. Voorlopig liet het weer het nog niet toe om te starten met het verven omdat eendje zo nat was.

Vorig weekend was het dan eindelijk zover. Met de buurtjes en onze kids kreeg ons eendje haar make-over. De eerste laag antraciet glans werd zorgvuldig op eendje gekwast en gerold. Met witte kozijnen en deuren kwam er een echte schoonheid tevoorschijn.

Vanmiddag ben ik samen met Ewout eendje gaan voorzien van haar tweede laag. We zijn nu op de helft. Ze ziet er al prachtig uit. Morgen nog de andere helft en dan is ons eendje niet lelijk meer, dan is ze een prachtige zwaan geworden.

Liefs x13076827_1019608201409274_6091695283549489235_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *