Persoonlijk

Roer om naar de Lot

Ik ben fan van Frankrijk. De lieflijke landschappen, de pittoreske oude straatjes en huisjes, de mooie kastelen, ik vind het allemaal even prachtig. De velden met zonnebloemen, de bloeiende lavendel, ja ik houd van Frankrijk.

Drie jaar geleden gingen we naar provincie de Lot, in midden Frankrijk. Daar hadden we een wit zomerhuis gehuurd voor de zomervakantie. Een prachtig oud huis, helemaal opgeknapt door de huidige Nederlandse eigenaren. Het huis lag aan de voorkant aan de rivier de Lot en achter het huis lag een grote tuin met zwembad. Wat hebben we het hier heerlijk gehad. We konden met kano’s over de rivier de Lot varen of heerlijk luieren aan het zwembad. De Lot heeft een prachtige omgeving om te wandelen, mooie steden om te bezoeken, leuke marktjes waar veel streekproducten verkocht worden en je vindt er ook veel wijnboeren waar je lokaal wijn kunt shoppen. Ja, de Lot in Frankrijk is prachtig.

Afgelopen december werden we uitgenodigd door onze buurtjes voor de borrel. Nou gebeurd dat wel vaker dus nietsvermoedend sjokten wij ‘s avonds richting hiernaast. Dat het een avondje werd om nooit te vergeten, konden toen nog niet bedenken. Met een wijntje in de hand vertelden onze lieve buren over hun droom. Ze wilden graag hun huis verkopen om een “Glamping” in Frankrijk te beginnen. Wat mooi!

Dat deze droom in een sneltreinvaart werkelijkheid zou gaan worden, had niemand verwacht. Het bord “te koop” kwam naast ons huis in de voortuin te staan en binnen een paar weken kreeg het huis de status “verkocht onder voorbehoud”.

Het kleine paradijs van de buren komt ineens dichtbij. Het is net als in het televisieprogramma “Het Roer om” alleen nu van dichtbij. Hoe grappig en toevallig want het park waar onze buurtjes hun oog op hebben laten vallen en aan willen gaan kopen is een klein vakantiepark in de Lot. Verhuur van luxe safaritenten met je eigen sanitair en verhuur van vakantiehuisjes op een vakantiepark met een mooi zwembad. Dat klinkt goed. Wij gaan de ontwikkelingen op de voet volgen en vinden het zo leuk om te zien dat ze hun droom nu echt waar kunnen gaan maken. We gunnen ze het van harte dat alles nu werkelijkheid wordt. Ik verwacht dat ik regelmatig over de vorderingen zal schrijven. Zo heeft Daanslife dan een eigen “Het Roer om”. Wij gaan ze straks zeker opzoeken in de Lot. Ik heb er nu al zin in.

Liefs, Daan

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *