Geloof

Stofzuigen in de naam van de Heilige Geest

Ik heb er al eerder over geschreven in een blogpost, sinds kort zitten Ewout en ik in een kring van onze kerk. Eén van de dingen die ik nog niet wist maar dus wel mee te maken krijg, is dat er zo af en toe moet worden schoongemaakt in de kerk. Logisch natuurlijk! Ik had er gewoon nog nooit zo over nagedacht.

Deze week was het zover, onze kring was aan de beurt om schoon te maken. Met drie Henri stofzuigers gingen we de kerkzaal, balkon, foyer en gang door en werd de foyer en trap gedweild. Vuilniszakken hebben we vervangen en zo kan ik nog wel wat andere klussen opnoemen. Ik heb nu eigenlijk pas gemerkt wat voor grote kerk we eigenlijk hebben. Dat moet ook wel want er kunnen zo’n 1000 mensen in heb ik begrepen.

En waar ik ook achter ben gekomen; wat maken mensen een troep! Ongelooflijk gewoon. We zijn echt van alles tegengekomen. Maar daarover later meer in een andere blogpost, die zal ik dan bijvoorbeeld “en wat doe jij tijdens de preek?” noemen.

Nadat we keurig in het logboekje aan hadden gekruist wat we allemaal gedaan hadden, verlieten we  een paar uur later vermoeid maar voldaan ons mooie en geliefde kerkgebouw. Onze taak zit erop, volgende week mag een andere kring het weer van ons overnemen. Wat een teamwork!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *