Food

Foody?

Sinds een tijdje ben ik wat bewuster met eten bezig. Dat is eigenlijk gekomen door de aflevering van Zembla die ging over de grote vleesindustrie. Zo kies ik er bijvoorbeeld voor om geen vlees meer in de supermarkt te kopen.

Aardappelen koop ik sinds een tijdje via boer Wytze van de Eemstad boerderij. Dat is een multifunctionele stadsboerderij in Amersfoort.

Wytze komt eens in de twee weken langs en brengt dan 20 kilogram aardappelen die wij als samengesteld gezin moeiteloos op krijgen.

EEMSTADboerderij ontwikkelt stadslandbouw in Amersfoort op groene plaatsen in de stad en met name op braakliggende gronden in de wijk Vathorst die momenteel niet bebouwd worden. Het doel van de EEMSTADboerderij is om met deze stadslandbouw duurzame (zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen) landbouw in de stad te brengen, om de verbinding tussen consumenten en hun voedsel weer terug te brengen en ook deze braakliggende grond nuttig te gebruiken.

Woon je in Amersfoort en wil je ook aardappelen via boer Wytze? Check dan even zijn website  http://www.eemstadboerderij.nl . Ik kan het iedereen aanraden! Weet wat je eet!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *