Persoonlijk

Stukjes schrijven

Schrijven, heerlijk vind ik het! Ik ben echt heel erg blij met mijn eigen site. Door blogposts voor mijn site te schrijven merk ik dat ik beter kan relativeren. En hierdoor kan ik weer beter dingen loslaten. Daar word ik een blijer mens van.

Toch krijg ik regelmatig de opmerkingen: “zo, jij durft” of “dat wat jij in een eerdere blogpost hebt geschreven over privacy, is wel zo hoor want ik vind dat je kinderen daar gelijk in hebben. Door wat jij schrijft, schend je de privacy van de kids”. Zelf denk ik hier toch wat genuanceerder over.

We hebben het hier wel over mijn eigen website, ik schrijf over mijn eigen leven en over de dingen die ik meemaak. De kids maken hier natuurlijk onherroepelijk onderdeel van uit. Alles wat ik schrijf is vanuit mijn beleving. Of dit nu over een beautyproduct gaat, een recept wat ik lekker vind of over de puberperikelen die zich bij ons in huis afspelen. Ik neem jullie als lezer als het ware een stukje mee in mijn leven en door mijn ogen gezien. Daar is toch niks mis mee?

Ik wil door de dingen die ik schrijf de taboe die toch wel heerst om het fenomeen “éénouder gezin” of “samengesteld gezin” doorbreken. Ik merk namelijk nog steeds om me heen dat die er ongewild toch heerst.

Voor lezers die niet weten hoe het er in een “éénouder gezin” of “samengesteld gezin” aan toe gaat, hoop ik door deze openheid te geven wat meer begrip te kweken. Je kunt nu lezen dat een “éénoudergezin” of een “samengesteld gezin” niet abnormaal is. Dingen gaan er eigenlijk toch wel hetzelfde aan toe gaan als in een “normaal standaard gezin”.

En voor de lezers die “lid” zijn van een “éénouder gezin” of “samengesteld gezin” hoop ik dat de herkenbaarheid van mijn stukjes een glimlach op je gezicht zet. Het één is niet beter of slechter dan het ander. We worstelen onszelf van tijd tot tijd door dezelfde issues heen.

“Eénouder gezin”, “samengesteld gezin” of een “normaal standaard gezin”; hoeft dus geen taboe te zijn.

Mijn motto; openheid boven alles, niet oordelen naar elkaar of willen voordoen dat het één beter zou zijn dan het ander. Dat maakt het allemaal wel zo simpel en duidelijk mogelijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *