Food

Sonja, mijn nieuwe uitdaging

Sonja Bakker, de dieetgoeroe van Nederland heeft een nieuw boek op de markt gebracht, namelijk ‘Bella Italia 2’. Een vriendin maakte me erop attent en omdat ik nogal schrok van de schade die mijn weegschaal aangaf besloot ik om het ook aan te schaffen en de weekmenu’s te volgen.

Sonja Bakker, ze heeft inmiddels wel bewezen dat ze de allerbeste is op het gebied van voeding. Daar waar een andere vriendin jaren geleden een ontzettend knappe prestatie neerzette door heel erg veel af te vallen met behulp van Sonja’s eerste boek, gebruikt een andere vriendin de boeken van Sonja al jaren om op gewicht te blijven.

Een paar weken Sonja in het jaar, zorgt ervoor dat je vriendjes blijft met je lijf maar zeker ook met haar. 

Sonja’s werkwijze werkt, veel mensen zijn dan ook enthousiast. Tijd voor mij om het ook te proberen. Ik ben eindelijk zover dat ik echt klaar ben met die extra kilo’s. Sonja is wat mij betreft dus niets te vroeg met het uitgeven van dit nieuwe boek.

2020 startte al uitdagend door de dichte mist die door het hele land voor code oranje en rood zorgde. Ook ik zat ‘s nachts in de auto, Ewout en ik waren, samen met zijn ouders op weg om ze terug te brengen naar hun boerderij in Woerden. Op de A12 bij de afslag Woerden zagen we werkelijk geen hand meer voor ogen. Andere automobilisten waren niet te zien. Wat we niet zagen was er echter wel want TomTom gaf een rode streep van file aan. Wat we ook niet zagen maar er wel was waren de witte strepen op de weg. Een hele gekke, uitdagende gewaarwording als je weet dat je niet alleen bent op de weg maar het wel zo lijkt.

Met deze uitdagende start van dit nieuwe jaar vind ik het ook wel tijd voor een uitdaging in mijn levensstijl. In dit geval mijn eetpatroon. Al heel wat jaren koken wij zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Ook heeft voorverpakte voeding niet onze voorkeur. Toch merkte ik dat ik zo zoetjes aan in gewicht aankwam, ondanks vers en gezond eten. Een vreemde gewaarwording. Dat kan anders, hoog tijd om alles om te gooien en nieuwe dingen te leren van Sonja. Ik ben heel benieuwd hoe mijn lijf gaat reageren de komende tijd en bovenal wat mijn humeur van deze verandering zal vinden.

De komende tijd zal ik zeker het één en ander erover schrijven en delen op Daanslife.nl. Een nieuwe uitdaging die ik met beide armen omarm. We gaan zien of het werkt. Ik houd jullie op de hoogte. Lijnen jullie weleens? Welk dieet volg jij om op je streefgewicht te blijven of te komen? Ik ben benieuwd en lees het graag terug in de reacties.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *