Persoonlijk

Solliciteer freak

Ik heb al een tijdje een project en dat is namelijk ervoor zorgen dat mijn oudste stiefzoon eindelijk eens aan het werk gaat. Het is natuurlijk geen geheim dat hij één van mijn favoriete “blog”onderwerpen is. Hij is mijn grootste inspiratiebron en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Ik ben het alleen een beetje zat dat hij alleen maar achter zijn computer zit te gamen terwijl hij wacht totdat het eindelijk september is. In september gaat hij beginnen aan zijn vervolgopleiding en begint zijn “flightopleidingsavontuur”. Maar goed, tussen januari en september zitten nog een aantal maanden. Uitdaging: hoe gaan we om met de tussenliggende maanden?

Omdat van wachten nog nooit iemand wijzer is geworden en omdat stiefzoonlief niet vooraan in de rij heeft gestaan bij onze lieve Heer voor wat betreft de “eigen initiatiefjes” help ik hem daar nu maar een beetje mee. En ik ben er druk mee! Ik surf het hele internet af naar vacatures voor hem. De “links” verzamel ik vervolgens in een mooi Word documentje. En met dat Word documentje gaat stiefzoonlief dan solliciteren. Onder toeziend oog van mij natuurlijk want als een waakhondje zit ik naast hem nadat ik hem achter zijn computer heb gehaald door hem op audiëntie te roepen en hij fijn naast mij zit aan onze eettafel.

En stiefzoonlief? Die doet dus echt keurig wat ik hem opdraag. De afgelopen week heeft hij negen sollicitaties de deur uitgedaan, heeft hij twee afwijzingen doorstaan en staat er deze week een nieuw sollicitatiegesprek op de agenda. Hij luistert naar alles, zolang ik hem maar vertel wat er moet gebeuren. Voorlopig leg ik me erbij neer bij het idee dat hij dit zelf al zou moeten kunnen en doen. En dus help ik hem.

De grote vraag; zou het deze week dan toch lukken? Eens komt het goed, daar ben ik van overtuigd.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *