Geloof

Same kind of Different as Me – Filmtip

Een simpel gebaar kan een wereld van verschil zijn.

Met o.a. Renée Zellweger, Jon Voight, Djimon Hounsou

Met een grote zakdoek in mijn hand en de afstandbediening in mijn andere haal ik de film van pauze om verder te kijken. Tranen biggelen over mijn wangen. Volledig geraakt door het verhaal word ik als het ware de film ingezogen en voel mee in wat de hoofdpersonen voelen. Emoties fladderen met me mee naarmate de film vordert, ik zit volledig in mijn eigen ‘filmbubbel’.

Same kind of Different as Me vertelt het waargebeurde verhaal van de succesvolle kunsthandelaar Ron Hall en zijn vrouw Debbie. Het verhaal gaat over drie mensen die een vriendschap opbouwen en een bijzondere tijd met elkaar doormaken. Internationaal kunsthandelaar Ron Hall en zijn vrouw Debbie proberen hun huwelijk te redden wat door omstandigheden in zwaar weer is geraakt. Op aandringen van Debbie raakt Ron in contact met een dakloze man. Dit gaat niet zonder slag of stoot maar na een tijdje ontstaat er een vriendschap die alles in een ander perspectief zet. Wanneer geloof op de proef wordt gesteld en de band in de familie onderling onder druk komt te staan vinden de drie troost bij elkaar. Ze maken een opmerkelijke tijd met elkaar door. Dit verhaal laat zien hoe iets kleins, zoals een goede daad, alles verandert.

Dit is een prachtige film die je aan het denken zet. Thema’s als racisme, onderdrukking, ziekte, huwelijksproblemen en dakloos zijn komen allemaal aan bod en maken dat je na gaat denken over wat nou eigenlijk echt belangrijk is in het leven. Het is een aanrader wat mij betreft. Je vindt hem o.a. op Netflix.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *