Persoonlijk

Rooie van de hoek

“Is die kat van jullie? Hij is nergens bang voor hé?” Het is een vraag die ons regelmatig word gesteld. Dit gaat over onze rode “jeweetwel” kater. Onze kat is groot, slank, rood, slim en is graag buiten. Hij heeft een grote hobby en dat is aangelijnde honden pesten. Zo weet onze kat precies als een hond is aangelijnd. Verstopt in de heg of onder de auto wacht hij geduldig af todat er een baasje met zijn hond voorbij komt lopen. Onze held wacht zijn moment af en springt dan voor de hond, zodanig dat die net niet bij hem kan komen. Of hij loopt rustig op de hond in kwestie af om vervolgens de aanval te openen.

De rooie van de hoek is de schrik van de buurt. Menig hondenbezitter loopt het liefst met een grote boog om ons huis heen. Ook dat weet onze kat inmiddels en hij schroomt dan ook niet om zich te verstoppen onder de auto van de buren aan de andere kant van het fietspad om vervolgens daar ineens op te duiken.

Aangezien onze pretletter nogal van avonturen houdt, is hij gechipt en heeft hij geen halsbandje meer om. De ervaring leerde ons dat hij die nog weleens kwijtraakt. Want als meneer zich vergist en een hond toch los loopt in plaats van aangelijnd, is de enige, veilige uitwijk-mogelijkheid……..de boom in! En ja, in je paniek kun je dan aan een tak blijven hangen. Mooie halsbandjes aan de takken van de boom, dat is nu juist niet de bedoeling. Voor onze avonturier dus geen halsband meer maar netjes een chip in zijn nek.

En die chip bleek een juiste beslissing. Een paar jaar geleden werd ik op een dag gebeld door een medewerkster van de dierenambulance. Ik was op dat moment aan het werk bij mijn voormalige werkgever in Naarden. De medewerkster vroeg me of ik toevallig niet wat kwijt was? Nee hoor, zeg ik nog vrolijk. Toen ik vanmorgen naar mijn werk ging, heb ik allebei onze katten nog gezien en die zijn thuis. Ik mis dus niks.

Toch wel, zegt de medewerkster van de dierenambulance. Heet één van je katten toevallig Binky?

Ze heeft mijn volledige aandacht.

Iemand uit de buurt heeft een melding gedaan over een wilde kat….. onze kat.
Hij laat zich niet aanhalen hé, gaat de medewerkster onverstoorbaar verder.
Nee, natuurlijk niet, hij mag niet praten met vreemde mensen, bits ik terug.
En dan komt de aap uit de mouw. Ze hebben onze Binky met stukjes worst in een kooi gelokt en meegenomen naar het asiel.
De medewerkster voelt inmiddels aan dat ik het allerminst amusant vind en stelt meteen voor om Binky weer uit te zetten op de plek waar ze hem hebben gevangen.
Een top idee! Een uurtje later spurt onze Binky weer door het kattenluik naar binnen alsof er niets is gebeurd. Meneer is weer thuis!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *