Persoonlijk

Laatste loodjes

De laatste loodjes. Het einde komt in zicht voor de klussen die we voor de verhuizing hadden gepland. De grote schoonmaak in het nieuwe huis staat in de planning en dat houdt in dat we binnenkort de spullen kunnen verhuizen.

We zijn zelf continue geholpen door dierbare vrienden, zij slepen ons door deze periode heen  en daar zijn we heel dankbaar voor.
Onze kids wonen op moment van schrijven op zichzelf of hebben de keuze gemaakt om bij de andere ouder te wonen, wat natuurlijk prima is.
We hebben nog één van onze kids tijdens onze eigen intensieve klus- en verhuisperiode op weg geholpen met het verhuizen naar een eigen stek in de grote stad.

Met het einde in zicht merk ik dat zowel Ewout als ik op ons tandvlees beginnen te lopen. De vermoeidheid begint ons parten te spelen, het is fijn dat de verhuizing niet al te lang meer op zich laat wachten.

Ondanks ik het klussen in ons nieuwe huis niet als straf ervaar met het mooie uitzicht vanuit onze achtertuin ben ik blij dat het einde in zicht is voor wat betreft het klussen binnenshuis. De gezelligheid in het weekend met onze vrienden zal ik wel gaan missen, denk ik. Het is de afgelopen weken zo’n gewoonte geworden om met elkaar bezig te zijn. Het heen en weer rijden zal ik zeker niet gaan missen. Nu ik zelf al een aantal weken op dinsdag-, vrijdagmiddag en in het weekend heen en weer rijd, begrijp ik wel waarom Ewout de wens had om dichter bij zijn werk te wonen. De drukte, de files, de afstand, het is niet fijn. Ik heb respect voor Ewout dat hij dit al dertien jaar lang doet. Nog twee weken en dan hoeft hij dat lange stuk niet meer dagelijks heen en weer te rijden. Ik ben blij voor hem.

Als ik door ons grote huis in Amersfoort loop waar vier slaapkamers nu leeg staan en we er één als opslag voor onze spullen in gebruik hebben, merk ik dat ik er klaar voor ben om deze vertrouwde plek na zes jaar achter te laten.

Ik vind het toch wel een bijzonder idee als ik erover nadenk dat deze plek nog maar een jaar geleden zo vol leven was met vijf kinderen in huis. Nu is het leeg en heerst er rust in huis.

Ook op deze plek zal dan begonnen worden met klussen het her-inrichten. Onze spullen zijn bijna ingepakt en dus is het huis bijna klaar voor zijn nieuwe bewoners.
Nog even en het zal weer vol leven zijn door een nieuw samengesteld gezin die het huis zal vullen.

Wij zijn ook klaar voor de toekomst. Verhuizen naar een nieuwe regio waar we een nieuw leven op zullen gaan bouwen en nieuwe mensen gaan ontmoeten.

2 reacties

    • danielle

      Dat is een mooie vergelijking Mattanja 🙂 Jij ook heel veel succes met jouw laatste loodjes in je zwangerschap! Ik wens je een heel voorspoedige bevalling. Zet um op! xxx Daniëlle

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *