Persoonlijk

Oranjekoorts

Morgenavond is het zover! De halve finale van ons Nederlands elftal! De spanning neemt toe.

Ook hier in huis waar voetbal normaal gesproken helemaal geen rol in huis speelt beleven we hier het WK volledig mee. Ja, ik moet toegeven dat ook wij aangestoken zijn met het Oranje-virus. Normaal gesproken zijn wij niet zo van de voetbal of andere sporten die we volgen. Maar vanavond zitten wij, net als een groot gedeelte van onze mede Nederlanders, al schreeuwend voor de televisie ons fantastisch Nederlands elftal aan te moedigen.

Ik denk dat het echt heel komisch eruit ziet als ik ons zou filmen. Mijn jongste dochter zit altijd als eerste klaar. Met haar knaloranje hockeysokken met tulpen en haar oranje shirt zit ze gespannen te wachten tot het startsein wordt gegeven. De boys hier in huis druppelen pas de woonkamer in als de tweede helft is begonnen. Waarschijnlijk is het losmaken van de computer toch best een issue.

Tijdens de tweede helft zijn we dus meestal compleet in de woonkamer en beleven samen de tweede helft van de wedstrijd. Ook vanavond zal het zo gaan. Wij zijn er klaar voor! Op naar de winst!

Terwijl ik dit stukje type, kijk ik met een schuin oog naar de halve finale tussen Brazilie-Duitsland en zie ik hoe Duitsland Brazilie op dit moment genadeloos de pan in hakt. Wat een wedstrijd, Brazilie in paniek en Duitsland die de één na de andere scoort. Deze wedstrijd gaat de geschiedenis in als voetbalhistorie, een echte klassieker!

Ewout zit naast me en houdt twitter in de gaten. De opmerkingen van “Slager, mag ik een pondje Braziliaans gehakt” of “Als Braziliaanse fan zou ik nu overwegen te vertrekken, sta je tenminste niet in de file” vliegen door cyberspace. Wat is dit een nederlaag voor Brazilie, ik heb medelijden.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *