Persoonlijk

Opdracht

Mijn oudste stiefzoon blijft een uitdaging. Hij is namelijk nog steeds niet vooruit te branden. Dat vinden Ewout en ik best een dingetje. Het is een echte uitdaging voor ons kun je gerust zeggen.

Van alles hebben we al geprobeerd en niks werkt. Hij komt er niet door in beweging. Baantjes zoeken doet hij sporadisch, baantje houden lukt niet, taken die we hem opdragen doet hij alleen als we hem achterna blijven jagen want anders vergeet hij het gewoon. Ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat het geen onwil van hem is. Zijn hersenen zijn gewoon één grote blur.

Omwille van onszelf en om onze eigen ergernis tot een minimum te beperken hebben we al een tijdje een internetklok in huis. Om half elf ‘s avonds is het hier in dit huis gedaan met het internet. Dit, tot grote ergernis van de andere kids. De meiden zijn er inmiddels aan gewend maar de boys die hier part-time wonen mopperen wat af in de weekends dat ze hier zijn. Maar goed, Ewout en ik zijn nog steeds blij met deze beslissing en houden de regel hier gewoon vast. ‘s Nachts in dit huis wordt niet gegamed of ge-apped en er worden ook geen you tube filmpjes bekeken tot Sint Juttemis. Nee, ze gaan maar slapen want dat hoor je tenslotte te doen ‘s nachts.

Omdat stiefzoonlief bijna achtien jaar wordt, hebben Ewout en ik besloten dat het zo zoetjes aan toch echt klaar moet zijn met zijn “ik sluit me op in mijn kamer en leef in cyberspace”-fase. Ook omdat hij in september begint met zijn HBO opleiding, wordt het toch echt tijd dat hij af en toe eens zijn torenkamertje uitkomt anders is straks de overgang wel erg groot.

Met dat in ons achterhoofd heeft hij deze week een opdracht van ons gekregen en deze is:

“Ga met de trein van Amersfoort naar Amsterdam, ga vervolgens naar de Hogeschool in Amsterdam en maak een selfie voor de deur van de school. Op de selfie moet duidelijk de naam van je school te zien zijn. Als je dat hebt gedaan mag je weer naar huis komen. Je moet zelf de route uitstippelen via internet, dus welke trein je moet nemen, op welk perron je moet zijn en welke tram je moet nemen in Amsterdam. Oh ja, je moet de terugweg ook uitstippelen.”

Wij vinden het een prachtige opdracht en ik moet eerlijk bekennen dat Ewout en ik heel trots op onszelf zijn dat we dit bedacht hebben.Dit wordt dus het avontuur voor stiefzoonlief deze week. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat verlopen. Ik geloof in hem! Hij kan het!

Wordt vervolgd!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *