Persoonlijk

Brommer

Mijn oudste dochter is de eerste van de kids hier die brommer wil rijden. Ze is de derde op rij die zestien is geworden, twee van haar stiefbroers zijn haar inmiddels voorgegaan maar zij delen dus de behoefte voor het brommerrijden niet.

Dochterlief is druk bezig met het behalen van haar felbegeerde brommerrijbewijs. Ze is inmiddels geslaagd voor haar theorie. De eerste ochtend brommerrijden in de praktijk heeft ze ook achter de rug. Vandaag gaat ze nog een paar uur met de brommer op pad samen met een leraar en drie andere leerlingen. En dan is vanmiddag het grote moment daar want dan mag ze examen doen. Een spannende dag is het dus vandaag.

Als ze slaagt, zal ze over een paar dagen haar brommercertificaat krijgen. En dan kan ze los! Ware het niet, dat ze dan net een weekend naar haar vader gaat.  Afgelopen zaterdag zijn we naar een brommertje wezen kijken. Een glimmende Mio, een mooie tweedehands brommer die op dit moment letterlijk stof staat te happen in een grote schuur. Terwijl dochterlief weekend gaat vieren bij haar vader, gaan Ewout en ik de brommer voor haar halen aanstaande zaterdag.

Met haar nieuwe baantje in de bibliotheek om de benzinekosten te kunnen betalen kan ze dan vanaf volgende week overal naar toe op haar brommer. Een nieuwe fase is dan aangebroken in haar leven. En dan is de wereld weer een stukje groter geworden voor haar. Leuk, ik ben een trotste moeder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *