Persoonlijk

Nieuwe week….

Het is maandagochtend, begin van de nieuwe week. Het is in een aantal opzichten een nieuwe start vandaag. Zo is er een nieuwe week is aangebroken voor mijn Sonja Bakker dieet. De 1,4 kilogram die ik ben afgevallen afgelopen week laat me met goede moed verdergaan.

Ook staat er vandaag een verandering op stapel voor wat betreft het verduurzamen van ons huis. Tien zonnepanelen staan voor de deur te wachten om geïnstalleerd te worden, allemaal gepland voor vandaag. Redelijk vroeg al staan er twee werkmannen voor de deur om te beginnen met hun werkzaamheden. 

Oprecht verbaasd ben ik als ik even later geen Hazes maar Schubert en daarna Mozart door hun speaker buiten hoor schallen. Tevreden met deze achtergrondmuziek zit ik glimlachend voor mijn laptop aan onze grote tafel.

Rooie is het totaal niet met mij eens en heeft daarentegen zijn tevredenheid volledig overboord gegooid. Hij zit ook aan tafel maar is duidelijk niet blij omdat zijn rust is verstoord. Onrustig zit hij op een stoel naast me en kijkt me met een ontevreden kop aan. Al snel is hij het naast mij zat en gaat op zoek naar een, voor hem, veilige plek. Overtuigd dat hij bij de baas wel kan vinden wat hij zoekt probeert hij bij Ewout op schoot te springen met z’n grote lijf. Ewout zit ook aan tafel en is ondertussen rustig aan het werk. Vandaag heeft hij een thuiswerkdag om de werkmannen, indien nodig, te kunnen bijstaan.

Terwijl Bollie zich helemaal nergens van aantrekt en totaal van de wereld, nietsvermoedend in de garage ligt te slapen wordt er flink geboord op het dak. Ewout en ik werken ondertussen zo rustig mogelijk door, ieder van ons in onze eigen ‘bubbel’.

Even na half elf maak ik me klaar om naar Boskoop te gaan. Sinds een paar maanden ben ik vrijwilliger bij de bibliotheek aldaar en vanmorgen hebben we werkoverleg. Het lijkt net op echt werk. In mijn Twingo, die ik tegenwoordig ‘Chickycar’ noem (sinds ik mijn felbegeerde panterhoes van Action om mijn stuur heb zitten) rijd ik richting Boskoop om vervolgens twee uur later weer terug te rijden naar huis. Ik breng nog even snel een bezoek aan de supermarkt in Nieuwkoop om houtkorrels voor de kattenbak te kopen. Deze supermarkt lokt eventueel nieuwe klanten uit een dorp verderop met een gratis appeltaart als ze hun rode shopper laten zien. Die rode shopper willen ze vervolgens dan ook nog graag even ruilen voor een gloednieuwe gele. De concurrerende supermarkt is daar wegens verbouwing tijdelijk dicht en nu hebben ze in Nieuwkoop hun kans schoongezien om nieuwe klanten te werven. Wij wonen in het dorp tussen deze twee dorpen in, gratis appeltaart zit er voor ons dus niet in. Ik vind het niet erg, appeltaart is toch niet Sonjaproof.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *