Persoonlijk

Mijn man als inspiratie

Niet alleen mijn kinderen zijn een inspiratiebron voor me om te schrijven. Ook mijn kersverse echtgenoot is een ware inspiratiebron voor me. Iedere keer als we in een situatie belanden roept hij vol trots “Daar kun je een stukje over schrijven, Daan”. En dat is natuurlijk precies wat ik dan ook doe nu.

In het kader van “lekker bezig” past dit stukje perfect in dit statement.

Zo zaten we op onze trouwdag nog even met z’n allen aan tafel aan de soep met brood en salade. Eén van onze fotografen was er ook, zij zou ook foto’s maken terwijl ik mijn jurk zou aantrekken. Op een bepaald moment kwam ze op het idee om het bruidsboeket met de trouwringen alvast samen te fotograferen. Leuk voor in het boek. Je zag Ewout denken: “bloemen”…

Toen schoot hij ineens overeind en riep: “Ja, die zou ik om vier uur al halen”. En weg was hij om vervolgens heel snel naar de bloemist te racen voor het bruidsboeket. Inmiddels was het al kwart over vijf. Ewout is nog nooit zo snel naar een winkel geraced als toen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kreeg ik als een echte bruid een mooi bruidsboeket in mijn handen gedrukt nadat ik in mijn jurk de trap af was gekomen en mijn prins beneden aan diezelfde trap me op stond te wachten.

Afgelopen weekend had mijn hubby ook weer een momentje. We waren onderweg om de meiden op te halen bij hun vader en moesten nog even tanken. Geheel in gedachten verzonken bedacht mijn lieve kersverse man dat het toch wel heel erg duur was de diesel langs de snelweg. Om er vervolgens achter te komen dat hij onze dieseltank vol aan het gieten was met benzine. Positieve van het hele verhaal is dan weer wel dat hij nog maar vier en een halve liter benzine had getankt. Na een telefoontje met de ANWB die ons vertelden dat de tank moest worden leeggezogen en overleg met de man van het tankstation die aangaf dat we de tank gewoon vol moesten tanken met diesel om vervolgens met het mengsel te gaan rijden hebben we de ANWB toch maar weer afgebeld en de auto afgetankt.

De auto rijdt nu op het benzine-diesel mengsel en gaat als de brandweer. Geen vuiltje aan de lucht zeg maar. Het is nooit saai met mijn hubby. Het leuke is dan ook dat ik niet bang hoef te zijn dat we in een sleur zullen komen.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *