Lifestyle

Hou van jezelf!

Door de week is het altijd haastwerk. Het begint al bij het opstaan. Het is spitsuur! 

Je kinderen moeten wakker worden gemaakt. Eenmaal uit bed, aankleden, ontbijten en daarna terug naar boven om tanden te poetsen. Het bijzondere met kinderen vind ik altijd dat ze op schooldagen zo moeilijk hun bed uit kunnen komen en in het weekend vroeg uit de veren zijn. Vooral op de momenten dat je wat langer in je bed kunt blijven. Dit gegeven heb ik nooit zo goed begrepen. 

Niet vergeten, de tasjes voor je kroost moet klaarstaan met een tussendoortje en eventueel een lunchpakketje. Vandaag gym op school? Dan moeten de gymspullen ook mee! Oh ja, vergeet jezelf in dit hele proces niet, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je zelf in je pyjama rond blijft rennen. Ontbijtrommel opruimen en snel met je liefjes naar school. Hijgend kom je aan. Na een flinke knuffel en tien dikke zoenen zwaai je naar je kroost en haast je de deur weer uit om naar je eigen werk te gaan. Daar aangekomen plof je met een kop koffie in een stoel. Yes, het is je vandaag weer gelukt! Aan de slag maar!

’s Middags en aan het einde van de dag is het zeker niet rustiger. Uit school is het racen naar hobbyclubjes, vriendjes en vriendinnetjes of wellicht de orthodontist. Tussen vijf en zes uur kook je de sterren van de hemel om een gezond maaltje op tafel te zetten voor je liefjes. Als je kinderen dan uiteindelijk op bed liggen nadat ze hun hele trukendoos hebben uitgeprobeerd om er zo laat mogelijk in te liggen, staat de was op je te wachten. Die heeft namelijk ook wat aandacht nodig.

Op zaterdag sta je vroeg op want dan staan de sportwedstrijden van je mini’s op het programma. Terwijl jij aan de kant staat te kleumen van de kou of te gapen van vermoeidheid omdat je eigenlijk toch best wat slaap kunt gebruiken, speelt je kroost alsof hun leven ervan afhangt. Op zondag naar Opa en Oma en dan is de week alweer voorbij en begint een nieuwe week.

Tijdens de schoolvakanties ben je gebombardeerd tot ‘vermaak meisje’. De ballenbak in het speelparadijs is een grote favoriet voor je kleine kroost en als ze wat groter worden is de bioscoop ‘hot’. Vaak kom je dan andere ouders tegen die met hun kroost hetzelfde ondernemen.

Het leven met opgroeiende kinderen is topsport. In deze tropenjaren is het belangrijk om jezelf niet te vergeten. Een kruis in je agenda en minimaal één avond in de week voor jezelf reserveren is zeker geen overbodige luxe. Een avond waarin je lekker in bad gaat, een boek leest waar jij blij van wordt of een film kijkt waar je een fijn gevoel van krijgt. Zorg goed voor jezelf. Besteed niet alleen aandacht aan je buitenkant maar zeker ook je binnenkant. Deze is namelijk net zo belangrijk. Rustmomenten voor jezelf inplannen zorgt ervoor dat je hoofd niet gaat overlopen van alle dingen die nog moeten gebeuren. Even de boel de boel laten, het voorkomt extra stress en maakt je uiteindelijk een blijer mens. Hou van jezelf en gun jezelf deze vrije uurtjes. Je verdient het! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *