Lifestyle

Het roer om naar de Lot, de plannen voor de droom liggen klaar

Onze buren gaan emigreren naar Frankrijk, ze willen daar een glamping gaan beginnen. Als je wilt teruglezen hoe het allemaal begon, klik hier.

 

Zwembad

 

Het huis van onze buren is verkocht. Hun droom begint werkelijkheid te worden. Een kleinschalig vakantiepark in de Lot. Een gebied waar ‘s zomers het zonnetje lekker schijnt en waar het lekker warm is. Daar waar het aan het zwembad heerlijk toeven is met een drankje en een boekje.

 

Lokale markt wijn

Lokale markt

 

Kastelen, wijnboeren en van die typisch gezellige franse marktjes vindt je hier veel. Brocante, streekproducten, kleding en andere snuisterijen, je vindt hier allemaal. Het lijkt me heerlijk om mijn vakanties hier door te brengen.

 

 

 

 

 

Omgeving parkIk vind de Lot een prachtige streek en de afstand is goed aan te rijden. De afstand vanaf Utrecht naar het plaatsje Marmaniac, dat is het plaatsje waar we naar toe gaan, is een kleine 1033 km. Het vakantiepark staat dus op het punt om overgenomen te worden door onze buurtjes en gaat haar laatste seizoen in met haar huidige eigenaar. Een geweldig echtpaar wat dit park jarenlang met heel veel liefde gerund heeft. Na dit seizoen zullen Jos en Esther, zo heten onze buren, “Platus” overnemen. Het park is kleinschalig, dus de grote massa vermijd je hier.

 

 

PlatusPlatus, zo heet het vakantiepark dus. Het ligt midden in het gebied van de walnoten. Een heerlijke plek. Jos en Esther zijn zich aan het voorbereiden en de plannen liggen klaar. “Platus” wordt een plaatje! Een paradijsje!
Tijd doorbrengen op “Platus” wordt een cadeautje aan jezelf. Jos en Esther gaan er alles aan doen om de omstandigheden zo aangenaam mogelijk te maken om ervoor te zorgen dat je deze quality time met je gezin zo fijn en gezellig mogelijk kan doorbrengen. Aan Jos en Esther zal het in ieder geval niet liggen. Zo zag ik afgelopen week dat ze een grote pizza-oven hebben aangeschaft zodat er straks steenovenpizza’s gebakken kunnen worden. Deze staat nu te wachten totdat hij volgend seizoen in gebruik genomen kan worden. Ik zie mezelf al helemaal zitten met vers gebakken pizza en een wijntje.

 

Huisje buitenkantPlatus bestaat op dit moment nog uit zeven schattige vakantiehuisjes. Na dit seizoen zullen deze huisjes een make-over krijgen.

 

Verder zullen er vier prachtige safari-lodges op het park geplaatst worden. Luxe tenten voor het hele gezin, je bent hier voorzien van genoeg ruimte, een eigen douche en toilet en complete keuken. Omgeven door stoer steigerhout en tentdoek, heb je op de grote veranda uitzicht over de mooie franse velden. Zie je het al voor je hoe je ‘s morgens op je veranda rustig je kopje koffie drinkt terwijl je kids zich vermaken in de speeltuin? Je kunt gewoon een oogje in het zeil houden want ze kunt ze blijven zien vanaf je veranda. Hoe relaxed is dat?

Voorlopig blijf ik Jos en Esther op de voet volgen met hun roer om naar de Lot. Binnenkort weer meer hierover op Daanslife.

Liefs xxx

 

Platus
46250 Marminiac
Frankrijk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *