Lifestyle

Nevenactiviteiten en file?

FullSizeRenderIk ben altijd gemakkelijk vinden, ik rijd namelijk in een witte Ford Fiësta met gekleurde ballen rijd. Door de week ben ik ‘s morgens te vinden op de A1 in de file tussen Amersfoort en Gooimeer. Je weet wel, dat is die file die ze op de radio altijd als eerste vermelden tijdens de filemeldingen. Tussen half zes en half zeven aan het begin van de avond sta ik ook altijd weer vast op de A1, zelfde stukje alleen dan de andere kant op richting huis. Dat gebeurt vier dagen in de week, van dinsdag tot en met vrijdag. Op maandag ben ik vrij en hoef ik niet. Andere mensen staan er op maandag wel in weet ik, want de file is er op maandag altijd wel.

FullSizeRender-2Tot ongeveer een jaar geleden was het toch anders, ik denk dat door het aantrekken van de werkgelegenheid het afgelopen jaar de files ook behoorlijk zijn toegenomen. Zo ook op de A1 tussen Amersfoort en Gooimeer. En dat zorgt iedere ochtend voor behoorlijk wat vertraging. Een idee zou dan zijn om vroeg op te staan en voor de files uit te rijden. Maar ja, het feit is nu eenmaal dat ik niet echt van het vroege opstaan ben. En ook nooit geweest eigenlijk. Om kwart over zeven mijn bed uitrollen gaat prima maar een uur eerder is toch echt een probleem voor mij. Ik heb dit wel geprobeerd maar om eerlijk te zijn, word ik hier geen blijer mens van. En geen gelukkige Daan is ook niet echt gezellig voor mijn directe omgeving. smile met tandenIk heb dus maar besloten dat ik niemand dit geweld aan wil doen en daarom rol ik door de week netjes rond kwart over zeven mijn bed uit en trotseer de file iedere dag.

Mijn “feestauto” heb ik nu precies een jaar. Hiervoor reed ik een blauwe Peugeot 206, deze was inmiddels tien jaar oud. De Ford is een privé lease auto van Mijndomein Auto. Ewout werkt al heel wat jaren bij Mijndomein en is zelf inmiddels een begrip binnen de hosting- en domeinnamenwereld en Mijndomein Auto is een zusterbedrijf van MijnDomein. Bij Mijndomein kun je je domeinnaam kopen en bij Mijndomein Auto een privé lease auto regelen. Op het moment dat werd Ewout zijn eigen auto aan vervanging toe was en duidelijk werd dat hij een auto met Mijndomein logo zou gaan rijden, werd het idee om mijn auto te gaan vervangen ook geboren.

Het gaf op op mijn eigen werk wel wat schrikreacties in begin want mijn leidinggevende dacht in eerste instantie dat ik “nevenactiviteiten” was gaan doen bij Mijndomein. Ik mocht dus op audiëntie bij mijn leidinggevende om uit te leggen dat mijn auto toch echt een privé lease auto is en heb uitgelegd dat dit ook achterop mijn auto staat en ik verder geen werkzaamheden binnen Mijndomein verricht. Ietwat lacherig verlaat ik het kantoor en laat ik mijn leidinggevende met gemengde gevoelens achter. We zijn nu een jaar verder en mijn auto met ballen staat vier dagen in de week trots te blinken op het parkeerterrein bij mijn werkgever. Het stukje Amersfoort – Gooimeer scheur ik nog steeds op en neer. Mijn motto? “Komt dat zien”, ik word goed gezien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *