Persoonlijk

vretertjes

Er waren eens een pindakaasvretertje, een hazelnootpastavretertje en een mayonaisevretertje. Het pindakaasvretertje en het hazelnootpastavretertje wonen bij ons in het keukenkastje, links boven. Het mayonaisevretertje woont in het keukenkastje rechts boven om het hoekje, net naast de afzuigkap. De vretertjes hebben het erg goed want iedere week wordt er één grote pot XL pindakaas en één pot hazelnootpasta in het linker keukenkastje boven gezet. Omdat één potje zaanse mayonaise klein en dus wel erg weinig is, worden er twee potjes in het rechter keukenkastje boven om het hoekje, net naast de afzuigkap, gezet.

FullSizeRender-3Wie doet dat toch? Dat wordt gedaan door de grote hand. Grote hand is de verzorger en verantwoordelijk voor alles wat met pindakaas, hazelnootpasta en mayonaise in dit huis te maken heeft. De grote hand is nooit moe en zorgt onverstoorbaar, net als een echte ouder voor de aanlevering van de goederen zodat de vretertjes niets tekort komen. Niets is de grote hand teveel.

Er zit alleen wel een maar en een limiet aan dit verhaal. Want niet alles is rozengeur en maneschijn en ook in het leven van de vretertjes is dat het geval.  De vretertjes krijgen namelijk iedere week maar één grote pot XL pindakaas en één pot hazelnootpasta en twee potjes zaanse mayonaise, niet meer. En iedere week herhaalt zich hier hetzelfde liedje want alsof die grote potten niets lijken, is de pindakaas, de hazelnootpasta en de mayonaise altijd op. Er heerst altijd een tekort in beide keukenkastjes.

Hoe is dit toch mogelijk vragen de vretertjes zichzelf af?

FullSizeRender-4Laatst kreeg de hand een tip. Het schijnt dat er van de zaanse mayonaise ook emmers verkrijgbaar zijn. Over deze optie denkt de hand nu na. Als we de potjes mayo gaan vervangen voor emmers zou dat echter wel betekenen dat het mayonaisevretertje moet verhuizen van het rechter keukenkastje boven, net naast de afzuigkap richting de koelkast. Want zo’n emmer is natuurlijk niet zo lang houdbaar als je hem buiten de koelkast houdt. Dat betekent voor het mayonaisevretertje dat er een dikke winterjas moet komen, want in de koelkast is het koud. Of zou zo’n emmer net zo snel leeg worden gegeten als die potjes?

En het pindakaasvretertje en hazelnootvretertje? Daar moet de hand ook nog even over nadenken. Want om eerlijk te zijn, vindt de grote hand dat twee potten in de week toch wel genoeg zijn. Of niet soms? Misschien is wat variatie voor de vretertjes een goed idee?

Liefs xxx

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *