Lifestyle

Gezellig film kijken

Vroeger, toen mijn meisjes klein waren en we nog met z’n drietjes woonden, had ik wat vaste rituelen ingebouwd. Eén van deze vaste rituelen vond plaats op woensdag. Omdat ik op woensdag altijd de hele dag moest werken en ik ze daarom laat bij gastouder Annet ophaalde, keken we altijd samen naar een “feel-good” movie. Ons avondeten aten we dan niet aan de grote tafel maar samen aan de kleine tafel bij de bank. Voor de meiden was dit ritueel altijd een feestje, iedere week weer opnieuw. Omdat kleine kinderen van herhaling houden en ik ze vaak liet kiezen, keken wij vroeger eigenlijk altijd:
images-10“What a girl wants”. Een heerlijke film met Amanda Rydes en Colin Firth in de hoofdrol. Meisje groeit op bij moeder en heeft kent haar vader niet. Op een gegeven moment wordt ze nieuwsgierig naar haar vader en besluit ze hem op te zoeken om hem te leren kennen. Tegelijkertijd wordt zo ook verliefd op een jongen die haar wegwijs probeert te maken in de stad waar ze zich op dat moment bevindt.

Ik ben de tel kwijt geraakt maar we hebben deze film wel heel erg vaak gezien.

Ondertussen zijn mijn meiden wat groter en komen nu zelf met goede filmtips.

images-11

Zo kwam oudste een tijdje terug met de filmtip “P.S. I love you”. Wat een mooie film is dat zeg. Ik heb hem wel een paar keer moeten kijken want toen ik deze film voor de eerste keer zag, heb ik tranen met tuiten gehuild. Ik kon niet meer stoppen, het was echt heel erg.

Je kent hem vast wel, deze film gaat over een pas getrouwd stel, hij wordt ziek en komt te overlijden. En om haar door het rouwproces heen te helpen, heeft hij een jaar lang iedere maand een brief voor haar klaarliggen waarin hij haar opdrachten geeft die ze moet uitvoeren zodat ze de draad van haar leven weer gaat oppakken. Heel emotioneel en mooi!
images-12Afgelopen zondagavond zaten Ewout en ik samen op de bank en kwam er ook zo’n geweldige klassieker voorbij op de televisie. “Nothing Hill”. Ik heb deze film al meerdere keren gezien maar ik blijf hem ook geweldig vinden. Vooral dat laatste stukje waarin Hugh Grant Julia Roberts zijn liefde verklaart op de persconferentie en het sprookje toch een goed einde krijgt.

Inmiddels is het vaste ritueel op woensdagavond verdwenen. Ik hoor mijn meiden er soms nog wel eens over zeggen “Jammer hoor, Mam, want dat vonden we toch wel heel gezellig toen”.

Wie weet meiden, een spontaan filmavondje is ook altijd gezellig! Kom maar op met jullie filmtips.

Eén reactie

  • Oudste

    Moeder moeder!!
    Vergeet Mamma Mia the Movie, stardust & the ugly truth niet. Die films hebben we namelijk ook tot in de treuren gekeken. Verder heb je helemaal gelijk die woensdagavonden waren de lichtpuntjes van de week. Ze waren nooit compleet zonder een enorme pot thee, bak tissues en een lekkernij.
    Natuurlijk zal ik even moviesearch doen voor de volgende filmavond!

    Xx Oudste

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *