Persoonlijk

Genieten

De verbouwing van ons huis is goed gevorderd. Het gaat voorspoedig zoals we hadden gehoopt. Op wat problemen met het plafond in de woonkamer na is het binnenshuis eigenlijk zonder problemen verlopen. Hulp tijdens het opknappen in huis kregen we van vrienden. Onvermoeid bleven ze ons helpen, we zijn er zo ontzettend dankbaar voor. Eind november afgelopen jaar was het zover en konden we van Amersfoort naar Aarlanderveen verhuizen. We zijn nu een aantal maanden verder en raken steeds meer gewend.

Nu is de tuin aan de beurt. Dit kunnen we niet zelf, voor dit project hebben we echt professionele hulp nodig. Vanwege het verzakken van de grond kijken we tegen de fundering van de schuur aan en bovendien is de schoeiing aan de waterkant geheel aan vervanging toe. Het wordt dus een totale tuinrenovatie. 

Ook de dorpsbewoners leven mee. We horen regelmatig ‘hoe gaat het?’ Het is niet ongebruikelijk in dit dorp om bezoek te krijgen van buurtbewoners die ‘even’ een kijkje komen nemen bij ons in de tuin zodat ze ‘weer helemaal op de hoogte zijn en weten hoe het ermee staat.’ Het is de laatste tijd een gezellige boel in de tuin, maar boven alles wordt er hard gewerkt.

Deze morgen ga ik naar een lieve vriendin in de buurt, even uit de tuindrukte weg. Ik vind het heerlijk om met haar koffie te drinken. Gezellig bijpraten, het doet me goed.

Als ik thuiskom en de auto voor de deur heb geparkeerd bedenk ik me hoe prachtig alles al is geworden, een heerlijk huis op een fijne plek, de tuin die steeds mooier wordt, hier houd ik het wel een poosje vol. Werk in proces, een eigen huis met tuin is tenslotte nooit helemaal af, je blijft erin bezig. Dat houdt het levend. Ik ben dankbaar voor al deze zegeningen en ik geniet volop.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *