Persoonlijk

Campertijd – rondje Europa – Italië, deel 2

Dit jaar doen we een rondje Europa met de camper. De landen Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Duitsland brengen we een bezoek. Het is alweer een aantal weken geleden en dit is ons vakantieverslag. Nadat we Frankrijk achter ons hebben gelaten vervolgen we onze reis naar Italië. Dit land heeft toch wel een beetje ons hart gestolen en daarom willen we er graag nog een tijdje blijven. Onze volgende bestemming bevindt zich dus ook in dit prachtige land. We willen graag naar het Noordelijke deel van Italië, richting de Italiaanse meren. De reis ernaartoe is prettig, we rijden over mooie brede wegen. Onze bestemming is het plaatsje Sulzano wat ten oosten ligt van het Lago d’Iseo. We verblijven hier op een camperplaats wat tevens dient al parkeerplaats. Het is niet zo groot en massaal, we staan in de voormalige tuin van het enorm aangrenzende Italiaanse huis. De Italiaanse uitbater woont hier met de hele familie, en buiten de parkeerplaatsen en camperplaatsen wordt de overige ruimte in het huis als appartementen verhuurd. Wij hebben vanuit onze camper mooi zicht op het meer dat 500 meter lager ligt. Een prachtplek waar we erg blij mee zijn. De komende twee dagen zullen we hier blijven. Een bezoek aan het eiland Monte Isola hebben we op het programma staan. Met een bootje worden we ’s morgens met een heerlijk briesje naar het eiland geblazen. Het is deze dagen goed warm in Italië en na een wandeling over de kustweg van het eiland lunchen we in de Italiaanse schaduw bij de koelte van het water. De rest van de middag brengen we al zwemmend door. We hebben schaduw gevonden onder een olijfboom en daar leggen we onze spullen neer. Ondanks de hitte is het hier een heerlijke plek om te zijn.

500 meter naar boven lopen is best een opgave met een temperatuurtje van veertig graden Celcius. Het omhoog moeten lopen en geen schaduw op onze camperplek doet ons besluiten om na twee dagen meer naar het zuiden van het meer te rijden. Het plaatsje Iseo heeft een camping direct aan het water en hier willen we graag de hitte van de komende dagen door zien te komen. We staan met onze camper op een mooie schaduwplek tussen Nederlanders en Italianen.

Een echte camping vinden we wel weer even wennen maar het feit dat we direct aan het water zitten maakt veel goed. Overdag zoeken we de schaduw op met een boekje en koelen we af in het meer. De nachten zijn daarentegen ontzettend warm. Het koelt niet goed af en slapen doen we dan ook met alle ramen en deuren open, net als de rest van de camping trouwens.  Na twee dagen lijkt het erop dat de hitte aanhoudt. Wij willen het dan ook hogerop gaan zoeken en rijden richting Oostenrijk. We hebben gehoord over de Krimml watervallen, de grootste van Europa. Die willen we graag zien. In het volgende vakantieblog meer hierover.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *