Persoonlijk

even terugkijken

Het voelde vreemd om dit jaar niet deel uit te maken van de techniek voor de kerstavonddienst. Voor het eerst geen voorbereidingen treffen, geen generale en geen stress. Ik mocht het overlaten aan anderen. Ewout is er samen met het team vol voor gegaan. Er is weer flink wat tijd en energie in gaan zitten. Vergaderen, opbouwen, oefenen, het zijn allemaal dingen die op de achtergrond gebeuren en waar je geen idee van hebt als je in de zaal zit te kijken.
Voor mij was het dus echt even wennen. Andere jaren was ik hier altijd zo mee bezig, dit jaar bleef ik achter Ewout in de luwte.

15732012_1252559531453979_8453415158673399838_oVoor het eerst dus in de zaal om de kerstavonddienst mee te beleven. Het zag er prachtig uit. Een strakke dienst en een hele gave start met een lied van Coldplay.
Deze kerstavonddienst deed mij een beetje aan de Passion denken. Het was althans voor mij een beetje in de sfeer van.

Dit was alles behalve saai, een duidelijke boodschap in een prachtige sfeer neergezet. Trots op mijn man en het gehele team.
Ik hoop dat de mensen net zo hebben genoten als ik.

Op eerste Kerstdag hebben we het redelijk rustig gehouden. Ik heb oudste weggebracht naar een vriendin terwijl Ewout nog wat lampen af moest koppelen in de kerk.
images-22‘s middags Inferno gekeken. Wauw, wat is dit een spannende film.
Volgens Ewout is het boek nog spannender dus deze staat nu bij mij hoog op mijn “wish list”. Jongste heeft afgesproken om eerste Kerstdag bij haar vader te zijn en de jongens hebben vanmiddag een “change of plans” en zijn ‘s middags uitgenodigd en naar hun moeder. ‘s Avonds zijn we alleen met de jongens en eten we kaasfondue. Dat wordt erg gezellig en we zitten tot laat aan tafel. Chocolademoussetaart na maakt het geheel compleet.

En dan tweede Kerstdag. Oudste is als eerste op en brengt ons koffie, de lieverd. Daarna gaan we samen aan de kook want vandaag krijgen we Ewout’s familie over. Ewout en de jongens verbouwen onze woonkamer en binnen de kortste keren staat er één hele lange tafel waar twintig man aan kan zitten. Gewoon midden in de woonkamer over de gehele lengte.

Het wordt supergezellig zo met z’n allen. Iedereen neemt wat mee en ons aandeel dit jaar zijn de aardappelgerechten, de ham (het zijn er uiteindelijk drie geworden want met de jongens erbij hebben we toch wel grote eters hier in huis), en de drankjes. Zo zorgt mijn schoonzus voor een enorme kalkoen van 5 kilogram (Kelly Bronze heet deze grote jongen) en een overheerlijke krentenwegge images-25 die we samen met het ijs, meegenomen door mijn schoonouders, als toetje eten. Samen met overheerlijke sushi- en garnalensalade, rollade en een enorme kaasplank “tafelen” we zo heel wat uurtjes met elkaar.

Het waren heerlijke dagen, ik kijk er met een fijn gevoel op terug.

Liefs xxx

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *