Lifestyle

Dromerige herinnering

Met de verhuizing in het vooruitzicht was het vorig jaar voor ons zaak om na te denken over de inrichting van ons nieuwe huis. Een belangrijke ruimte voor ons is daarin natuurlijk de woonkamer, maar zeer zeker ook onze slaapkamer. Laatste neemt voor ons een belangrijke plaats in omdat we er veel zullen zijn. Omdat het bovenal onze rustruimte wordt vinden we het belangrijk dat rust en ontspanning zullen stralen in deze kamer.

Een grote kast met spiegels domineert de ruimte waar we de muren wit sauzen en leisteenlaminaat op de vloer komt. Die spiegelkast is niet onze smaak en dus bedenken we fotobehang als oplossing voor de spiegels. Ewout en ik zijn allebei dol op water en vooral de zee maakt een blij gevoel in ons los. Een strandopgang met een zandpad naar zee vullen al snel één kant van de kamer, daar waar eerst alleen maar spiegels waren. De eerste stappen zijn gezet en het bed kan er wat ons betreft in. 

Al snel hebben we allebei het idee dat we toch nog wat missen in onze kamer. Omdat we geen idee hebben wat laten we het even voor wat het is. Onder het mom ‘komt tijd, komt raad’ zijn we ervan overtuigd dat een definitief besluit niet lang op zich zal laten wachten. En zo is ook het geval. Want wat is er relaxter dan een mooie foto uitvergroot aan je wand te hebben hangen? Voor ons werd dit idee snel werkelijkheid.

Afgelopen jaar zijn we langs de Engelse kust gereisd. Voor het eerst onderweg met een camper. Wat we toen nog niet wisten was dat we één van onze meest relaxte vakanties tegemoet gingen. Met de boot van Calais naar Dover en vandaar uit de kust langzaam volgen richting St. Yves. Twee- en een halve week zijn we onderweg geweest en hebben we de meest prachtige baaien gezien. Ruige en meer lieflijke rotspartijen wisselden elkaar af, altijd met een prachtig blauwe zee als uitzicht. We hebben genoten van ongekend mooi weer waardoor het totaalplaatje nog idyllischer werd. Prachtige wandelingen naar en langs de kust gaven ons het idee dat we in een droomwereld terecht waren gekomen. Dit was voor ons allebei op en top ontspannen. Omdat we nooit echt lang op één plek bleven met de camper bleef ons uitzicht afwisselend en dit heeft ervoor gezorgd dat we ons absoluut niet hebben verveeld. Dit werd een vakantie om nog eens aan terug te denken.

Dat terugdenken besloten we te doen door middel van een aluminium foto. (*) Een grote, bevestigd aan de wand van onze slaapkamer. Een herinnering aan de muur die dromen naar boven laat komen wanneer we ernaar kijken. Wij hebben een afbeelding van St. Yves aan de muur. De prachtige zee domineert het geheel, het stadje waar veel kunstenaars zijn neergestreken in de loop van de tijd is zichtbaar op de achtergrond. De foto is genomen vanaf een heuvel vlak voor de afdaling naar het oorspronkelijke dorp begint. Een adembenemende plek waar we een tijd lang hebben staan genieten. Aan de wand is het een mooie herinnering geworden die voor ons rust en ontspanning uitstraalt. Dit is waar we naar op zoek waren. Onze aluminium foto is van geborsteld aluminium, dit zorgt ervoor dat de afbeelding prachtig schittert bij bepaald lichtinval. Deze foto is een waardevolle aanvulling geworden en heeft onze slaapkamer compleet gemaakt. Hier kunnen we onze herinneringen dromen.

(*) Foto ter beschikking gesteld door FotoOpAluminium.nl

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *