Persoonlijk

De blik

Ik word de laatste tijd in de gaten gehouden. Door mijn jongste. Vooral op de momenten dat ik met mijn laptop in de weer ben, doen de alarmbellen bij mijn jongste afgaan. Vaak springt ze als een jong hertje achter me in een poging om een glimp op te vangen van een   stukje wat ik op dat moment aan het typen ben. Tevergeefs, want meestal jaag ik haar met dezelfde vaart de andere kant van de woonkamer weer op. Jongste is een volhouder met een hoop ge-ahhh en alsjeblieft of Maaaaaaaam, ik wil alleen effe kijken….. heel, heel even maar. Ik ben ook een volhouder en wacht gewoon totdat ze weer uit mijn gezichtsveld verdwenen is. Tenminste, dat dacht ik. Tot ze vandaag het tegendeel bewees.

Want sinds vandaag heeft jongste haar tactiek namelijk aangepast. Als ik met mijn laptop aan tafel zit, komt ze lachend tegenover me zitten aan de eettafel en vraagt of ik een stukje aan het typen ben. Terwijl ik geconcentreerd mijn stukje schoenentik aan het typen ben, bevestig ik haar vraag met een knikkend “hmmhmm”. Helemaal enthousiast geworden roept jongste ineens uit dat ze dat ze dat wel wist omdat ze dat namelijk aan mij kan zien.

Plots ben ik uit mijn concentratie en heeft ze mijn volledige aandacht. Hoezo kan ze dat aan mij zien? En hoe weet ze dat ik een stukje aan het schrijven ben? Trots vertelt ze me dat ze me al een tijdje in de gaten houdt. Volgens jongste houd ik mijn hoofd een klein beetje schuin en kijk ik met een bepaalde blik uit mijn ogen waarvan ze meteen kan zien dat ik met schrijven bezig ben. Ik schijn ook een andere manier te hebben en dan hef ik mijn kin iets omhoog. Blijkbaar heb ik dan ineens een idee wat me te binnenschiet stel ik mij zo voor? Ik neem even de tijd om het te laten landen en later bedenk ik me dat ik vooral versteld sta van het feit dat ik blijkbaar met mijn gezicht kan spreken zonder woorden uit te spreken.

En jongste? Die is trots dat ze me kan “lezen” zonder dat we tegen elkaar spreken. Ze zal ook trots zijn dat ze vandaag onderwerp is van dit stukje. Lieve jongste van me, je staat er vandaag gekleurd op.

Liefs xxx

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *