Lifestyle

Diary – weekend – loods 5 – moederdag

Vanmorgen werden Ewout en ik alweer vroeg gewekt door onze duifjes. Het zonnetje schijnt alweer, het ziet er veelbelovend uit allemaal. Ietwat vermoeid, want het is toch nog wel erg vroeg, hijs ik mezelf uit bed om het gordijn bij het kleine raampje opzij te schuiven. Onze duifjes schrikken zich weer eens een hoedje en vliegen snel weg. Ik ben inmiddels klaarwakker en Ewout ook. Ik besluit er nog even te kruipen terwijl Ewout een kop koffie en een cracker met pindakaas voor me gaat maken. Wat een lieverd! Een mini-ontbijtje op bed voor mij. Dat is nog eens een goed begin van de dag.

Het is maandag en dit is mijn vrije dag. Ik hoef vandaag dus niet naar mijn werk. Lang houd ik het niet uit in bed, het zonnetje schijnt zo lekker, ik verlang naar buiten en de achtertuin. Snel doe ik eerst handdoeken in de wasmachine. Mijn jongste is gisteravond onder de douche geweest en heeft de douchedeur volgens haar eigen zeggen wel dicht gedaan. Het wonderbaarlijke resultaat was toch een waterballet en toen was alles kleddernat. Het is een hele stapel handdoeken, ook de badmat is kleddertje dus die mag ook mee. Wat een gewicht zeg, natte handdoeken zijn echt zwaar.

Hierna lekker naar buiten met een kop koffie en mijn laptop. Tijd om het weekend door te nemen.

Zaterdag ben ik met mijn jongste bij Loods 5 in Amersfoort geweest. Dit is een thuiswedstrijd voor ons, we wonen er echt dichtbij. Loods 5 zit sinds kort in Amersfoort. Voorheen, toen we nog in Zaanstad woonden, gingen we regelmatig naar Loods 5 in Zaandam. Vandaag is het de tweede keer dat ik in de winkel in Amersfoort kom. Jongste en ik kijken onze ogen uit.

Nieuwbouw-Loods-5-Amersfoort-H02a

We shoppen uiteindelijk een aantal leuke items.IMG_2854

Dol op geurstokjes, ontdekte ik niet zo lang geleden deze van Loods 5. Je hebt ze in 3 verschillende geuren, Sandelwood, Jasmine en Lotus Lily en doet er best heel lang mee. De eerste geur is mij wat te heftig dus ik heb de andere twee meegenomen. Ik vind het een aanrader, ze kosten 5 euro per stuk, niet zo heel erg duur dus.IMG_2858

 

Ook zag ik deze lederen riem met studs voor 15 euro. Ik was nog op zoek naar een riem en een echt lederen riem voor dit geld kon ik niet laten liggen.

IMG_2856

Al shoppend door de winkel roken jongste en ik ineens een heel lekker geurtje. Snuffelend gingen we op zoek waar het nu toch precies vandaan kwam. Het duurde even maar uiteindelijk kwamen we met onze neuzen uit bij een schaal schattige zakjes met geurende ambersteentjes. Ik heb er eentje meegenomen en hij staat nu in onze huiskamer die overigens nu heerlijk ruikt.

IMG_2861 (1)

 

En tenslotte kopen we ook nog deze schattige rieten mandjes met lavendel-kleurige en goudkleurige pailletjes voor op ons salontafeltje. Ik ben er blij mee.

IMG_2863 (1)

 

 

Rond zessen begeef ik me richting de keuken. Ik wil graag asperges met ham en krieltjes eten vandaag. Omdat ik geen fan ben van eten uit zakjes, maak ik het sausje zelf. Het resultaat mag er geloof ik wel zijn want ondanks het feit dat Ewout en ik ‘s middags een grote bak kibbeling hebben gegeten, laten de asperges met ham en krieltjes zich goed smaken. Alles gaat op.

 

‘s Avonds hebben we een verjaardag, de dochter van vrienden van ons wordt twintig en ze geven een tuinfeest. Door een babylonische spraakverwarring op de app zijn we er in eerste instantie ‘s middags al beland maar ‘s avonds gaan we dus in de herkansing. Ewout en ik hebben mijn jongste meegenomen en het wordt erg gezellig.

Zondagochtend is Ewout er alweer vroeg uit want hij heeft draait beamerdienst in de kerk. Dat betekent vroeg op want dan moet hij alles voorbereiden. Omdat het gisteravond laat is geworden, het bovendien moederdag is en ik deze week geen verplichtingen heb in de kerk qua diensten draaien voor beamer of licht besluit ik te blijven liggen en deze te skippen. Om kwart voor negen staat jongste nog wel even geschrokken te springen naast mijn bed. Ze gaat dankbaar nog even terug als ik haar vertel dat ze nog even mag blijven liggen. Een paar uurtjes later zitten we samen heerlijk in het zonnetje te genieten van een kopje koffie in de tuin. Ik word vervolgens gruwelijk verwend met cadeautjes door mijn jongste. Wat een lieverd! Een heerlijke douchegel en bodycreme van IMG_2866 (1)Thermé in de geur Bulgarian Rose met een saunabon en een douche puff erbij, het tijdschrift Wendy, fudge en nougat. Wat een verwennerij. Ik geniet van mijn koffie en mijn nieuwe tijdschrift. Wat een leuk blad is dit eigenlijk.

Samen genieten we van de rust, mijn oudste is bij haar vriendje, de twee jongste zonen van Ewout bij hun moeder en zijn oudste zit boven op zijn kamer. Ik verwacht dat hij vanmiddag ook zijn moeder zal bezoeken. ‘s Middags gaan Ewout en ik naar Woerden om zijn moeder te bezoeken, mijn jongste gaat mee. We zitten ook daar heerlijk in de tuin hebben het gezellig met elkaar. Als we rond vijf uur thuis komen, merken we dat Ewout’s oudste inderdaad ook naar zijn moeder is, een fijne constatering.

Wij doen het verder rustig aan. We nestelen ons op onsterras met een blokje kaas en een stukje knoflookworst, jummie. Wijntje erbij, biertje erbij, het leven is goed.

Liefs xx

IMG_2868 (1)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *