Food

Daan, wat eten we vandaag ? – recept – pasta met tomaten basilicumsaus

Dit is een vegetarisch recept wat erg goed door onze kids ontvangen werd. Ik heb het dubbele gemaakt van wat ik hieronder heb aangegeven en de pan werd helemaal leeggegeten. Een kilo pasta met tomaten basilicumsaus, ze vonden het erg lekker. Ga jij het ook klaarmaken? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Voor vier personen:IMG_2818
500 gram pasta
2  grote uien
3 tenen knoflook
3 maggi bouillonblokjes voor de saus en 1 om de pasta in de koken
peterselie zout en peper
verse basilicum
stuk pardano (kaas)
truffel champignon tapanode (te koop bij Albert Heijn)
8 tomaten

Zet een pan met ruim water, een bouillonblokje en wat olijfolie (tegen het plakken van de pasta) op en laat breng deze aan de kook. Als kookt, mag de pasta erbij. Kook de pasta hierin beetgaar.

Ondertussen de uien en knoflook fijn snipperen en met olie fruiten in de pan. Hierna de peterselie toevoegen en het geheel nog even lekker door laten bakken.
De tomaten wassen en in kleine stukjes snijden. Hierna mogen deze ook in de pan en roer je het geheel goed door elkaar. De bouillonblokjes verkruimelen en bij het tomatenmengsel doen. Vervolgens 2 of 3 theelepels truffel champignon tapanade en peper toevoegen (naar smaak). De basilicum wassen en naar smaak toevoegen. Het geheel tien minuten zachtjes laten pruttelen. Ondertussen rasp je een deel van de pardano en deze roer je als laatste door de saus.
Pasta afgieten en koud afspoelen en door de saus roeren.
De rest van de kaas zet je met rasp op tafel zodat iedereen naar smaak kaas op zijn bord kan toevoegen.

Lekker met een gemengde salade.

Eet smakelijk!

Liefs xx

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *