Daan wat eten we vandaag – Bulgursalade met granaatappelpitjes
Ik kijk weer uit naar mooi weer. De lente en de zomer, het zijn de seizoenen waar ik extra blij van word. Lekker in de tuin zitten en genieten van het warme zonnetje op mijn gezicht. Dat zijn echt momenten waar ik zo van kan genieten. Mijn hartje wordt blij van buiten zijn. Buiten eten vind ik ook zo’n heerlijk moment waar ik erg naar uit kan kijken. Zeker als het zo grijs is buiten zoals de afgelopen dagen en het niet fijn is om buiten te zijn. Mijn gedachten dwalen dan regelmatig af. Ik droom van mooi weer en kan de warmte van de zon al bijna op mijn huid voelen op zo’n moment. Ik kan bijna niet wachten totdat het weer zover is.
Een fijn gerecht om te eten met mooi weer is Bulgursalade met granaatappelpitjes. Ik heb het al vaker gemaakt, ook als we gasten te eten kregen. Het is een gerecht wat je supersnel en gemakkelijk kunt maken en wat veel mensen kunnen waarderen. Genietend met een koud glas witte wijn, is het zeker geen straf als je dit gerecht op tafel zet.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
Vier kopjes bulgur
Water
Olijfolie, een eetlepel
Bakje granaatappelpitjes
Een halve limoen
125 ml crème fraiche
Kerriepoeder
Zout
Peper
Doe de bulgur in een pan en zorg dat het net onder water staat. Zodra het water kookt, zet je de plaat uit en laat op de verwarmde kookplaat doorgaren totdat het water is verdwenen. Roer vervolgens goed door zodat de bulgur niet aan elkaar plakt en je een droge losse korrel hebt.. Voeg vervolgens de olie toe en roer goed door. Knijp de halve limoen uit en voeg dit bij de crème fraiche. Voeg nu het kerriepoeder toe en roer het geheel goed door. Voeg de bulgur en de granaatappelpitjes bij het crème fraiche mengsel en roer het geheel goed door elkaar. Naar smaak kun je nu zout en peper toevoegen. Klaar is je bulgursalade.
Eet smakelijk!