Boeken

Bibliotheek, ben jij al lid?

Ik blog alweer heel wat jaren en dat doe ik met veel plezier. Diverse onderwerpen zijn de revue gepasseerd en dat wil ik ook graag blijven doen. Zo wil ik de komende tijd ook aandacht besteden aan nieuwe dingen. Vandaag wil ik het hebben over de bibliotheek. De bieb heeft voor mij altijd een wat stoffig imago gehad. Tijd om de boel eens flink af te stoffen en er met een andere blik naar te gaan kijken. Ben jij lid van de bieb?

In deze tijd waarbij veel mensen het minimaliseren hoog in het vaandel hebben staan merkte ik dat ik door het ‘ontspullen’ niet echt de behoefte meer heb om iets nieuws te kopen. Behalve als het om boeken gaat.  Ik blijf nieuwsgierig en hebberig als ik mooie, voor mij interessante, boeken tegenkom. Ook dit is één van de redenen geweest om een abonnement te nemen bij de bieb. Ik ben er blij mee. Al heel wat boeken heb ik inmiddels kunnen lenen, ik kan er helemaal in los gaan.

Sinds oktober afgelopen jaar ben ik op woensdagmiddag ook vrijwilligster bij bibliotheek Rijn en Venen in Boskoop. Na mijn verhuizing naar Zuid Holland was naar de bibliotheek rijden en lid worden eigenlijk één van de eerste dingen die ik deed. Ik had geen betaalde baan meer, ‘consuminderen’ stond hoog op mijn prioriteitenlijstje maar mijn liefde voor lezen wilde ik wel blijven voeden. Mijn gedachte was om meer boeken te gaan lezen nu ik een zee van tijd had gekregen.

Inmiddels was ik al jaren niet meer in de bibliotheek geweest. Na een tijdje de bibliotheek regelmatig bezoeken om boeken te lenen viel mijn oog op een vacature voor vrijwilliger bij filiaal van de bibliotheek een paar dorpen verderop. Dat leek me wel wat. Na een eerste paar maanden thuiszitten leek het me goed om mezelf weer eens onder de mensen te begeven. Dat bleek voor mij een goede zet. Tegenwoordig ben ik op woensdagmiddag met plezier in de bieb.

Persoonlijk vind ik de bibliotheek en ook vrijwilligerswerk belangrijk. In mijn geval gaat het om het sociale contact en het onder de mensen zijn. De bibliotheek is een fijne ontmoetingsplaats voor mensen, echt een hele fijne plek!

Als lid van de bieb kun je eigenlijk alles lenen: boeken, e-books, luisterboeken, films, games. Wist je trouwens dat cursussen volgen, lezingen bijwonen en meedoen aan allerlei activiteiten ook tot de mogelijkheden behoort?

Lid worden is simpel en doe je bij de Bibliotheek in je buurt. Wil je liever alleen digitaal lezen? Ook dat kan. Word dan lid van de online Bibliotheek en leen e-books voor je tablet, smartphone, e-reader of pc. 

Inmiddels zijn er alweer heel wat boeken maar ook tijdschriften van de bieb door mijn eigen vingers gegaan. Niets is te gek, alles kun je er lenen. Kookboeken, boeken over tuinieren, boeken over duurzaamheid, mooie romans, het aanbod is overvloedig.  En als ik iets geleend heb maar het toch niets vind, breng ik het gewoon weer terug.

Voordeel van de bieb tegenwoordig is dat ik thuis op mijn laptop of vanaf de app op mijn mobiel boeken kan reserveren en zelfs kan verlengen. Ik zie alleen maar voordelen om lid te worden van een bibliotheek. Wat vind jij?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *