Food

Bewust stukje vlees

KoeIk weet het nog precies, op 5 september 2013 zag ik de aflevering van Zembla over de bio vlees industrie. Na het zien van deze aflevering heb ik me voorgenomen om wat bewuster te zijn over de producten die ik in huis haal en die in de monden hier verdwijnen. Niet dat ik daar heel spastisch over ga lopen doen ofzo, maar gewoon……… ik wil me bewust zijn van wat ik koop en dus eet.

En dat heeft als resultaat gehad dat ik geen vlees meer koop in de supermarkt. Want ik ben wel klaar met het feit dat ik als consument om de tuin wordt geleid met mooie verhaaltjes door de grote slachterijen en vleesverwerkingsbedrijven.

Ik zet graag een stukje vlees op tafel ‘s avonds en dat gaat er hier altijd grif in…………………maar alsjeblieft dan wel bewust gekocht. Dus koop ik nu vlees bij de scharrelslager of via K( )E 7951 op facebook. Een lekker en goed stukje vlees. Mijn nieuwe motto: weet wat je eet!

Als je zelf de uitzending van Zembla hebt gemist en wilt zien waar ik het over heb, hieronder de link:

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1364184

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *