Persoonlijk

Aan het werk!

Van de week werd ik gebeld door één van mijn dochters. Oudste stiefzoon was het huis uit gerend en ze wist niet waarheen. Andere dochter kon ook geen opheldering geven, dus werd ik gebeld. Want ja, moeders weten tenslotte alles…denken de meiden hier in huis blijkbaar. Nou, in dit geval ging die vlieger niet op. Ik had werkelijk geen idee waar stiefzoonlief nou toch naar toe was gegaan.

Lang leve de mobieltjes! Ik had goede hoop dat hij zijn telefoon mee had en dat hij hem niet vergeten was. En ja hoor, gelukkig nam hij op toen ik hem belde. Welliswaar tijdens een sollicitatiegesprek maar goed. Jawel, echt waar, hij was op sollicitatiegesprek! Het bleek dus dat ons heerschap door de Jumbo was gebeld en een half uur later meteen op gesprek mocht komen. Een week daarvoor had hij van mij weer eens moeten solliciteren, ik had namelijk diverse baantjes op de site van de Jumbo gezien. Keurig als stiefzoon is, doet hij precies wat ik hem vraag. Als ik het hem maar vraag!

En nu dus met resultaat! Hoe fijn is dat! Ik was opgelucht omdat ik nu wist waar hij was. Tja, hij gaat namelijk nooit zomaar uit zichzelf weg. Dat is één van de zekerheden hier in huis kan ik wel heel overtuigend zeggen.

De wereld op zijn kop want stiefzoonlief heeft dus weer een baantje. Vier weken op proef en maximaal zeven weken omdat hierna zijn HBO opleiding zal starten. Hij mag vier uur per dag, vijf dagen in de week vakkenvullen bij de Jumbo. Ons heerschap kan nog heerlijk uitslapen want zijn werktijden zijn van één tot vijf. Wat een mazzel heeft hij weer!

Na een jaar niks doen en voor zijn computer hangen, was het vandaag dan zover. Aan het werk gezet! Toen ik hem vroeg hoe zijn eerste werkmiddag was geweest was zijn antwoord kort en krachtig: “Saai.”

Toen ik hem vroeg; “vertel eens wat meer” zei stiefzoonlief: “Wat moet ik er verder nog over vertellen? Het was saai, ik moest dingen in vakken zetten en meer kan ik er niet over zeggen”.

Morgenmiddag mag onze man weer, ik ben benieuwd of hij dan net zo enthousiast is. Hoe lang zal hij dit baantje houden?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *