Persoonlijk

Londen

Het is alweer twee weken geleden maar nog vers in het geheugen. Samen met Ewout een paar dagen naar Londen. Heerlijk! Omdat Ewout de hele week daarna ook nog in Londen zou zijn vanwege een belangrijke conferentie in de internetwereld zijn we gewoon een paar dagen ervoor samen naar Londen gegaan. Die conferentie is jaarlijks en wordt iedere keer weer gehouden in een andere wereldstad. Dit jaar is het dus Londen.

We besluiten om met de trein naar Londen te reizen. Lekker relaxed een boek lezen onderweg, alleen wel even goed opletten dat we op het juiste station overstappen. In Amersfoort stappen we al vroeg in de intercity naar Rotterdam. Daar stappen we over in een internationale intercity richting Brussel Zuid. En daar checken we in op de Eurostar. Wat een belevenis! Met 300 kilometer per uur treinen we in twee uur vanuit Brussel via Noord-Frankrijk naar hartje Londen.

En daar sta je dan met je koffer op Kings Cross. In de Eurostar hebben we al een volgeladen kaart gekocht voor de ondergrondse dus we kunnen zo door richting Paddington station. Vandaar uit was het de straat uit wandelen naar ons hotel. Heerlijk om zo met de trein te reizen. Als je aansluitingen goed zijn, ben je binnen een paar uur op de plaats van bestemming.

Het weer was goed, Londen druk, wij hebben ons prima vermaakt. We zijn natuurlijk in Oxford Street gaan shoppen. Als echte toeristen hebben de de Tower Bridge bekeken en zijn we door de veertig meter hoge verbindingstunnels gelopen. Bij Covent Garden hebben we genoten van de straatartiesten en daar hebben we ook lekker gegeten. Op Camden Market hebben we werkelijk onze ogen uitgekeken. Wat een geweldige markt. Vooral de eetkraampjes met allerlei wereldgerechten zagen er fantastisch uit. Als echte Londenaren zijn we trouwens overal naar toe gegaan met de ondergrondse. En dat was al een avontuur vond ik. De lange roltrappen die leiden naar de diepe tubes zijn echt een attractie op zichzelf. Ja, Londen is een geweldige stad waar ontzettend veel te zien en te doen is. Ik wil zeker nog een keer terug.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *