Persoonlijk

Twee keer scheepsrecht

Met het regelen van onze trouwdag zijn er toch een hoop dingen bij me los gekomen heb ik gemerkt. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat ik voor de tweede keer ben getrouwd.. In mijn geval is dan alleen het trouwen voor de burgelijke stand de herhaalstand ingegaan want  toen ik voor de eerste keer trouwde was dat niet voor de kerk.

Ditmaal was het anders want het trouwen voor de burgelijke stand is voor ons eigenlijk maar bijzaak geweest. Het is omdat we moesten want anders hadden we het niet gedaan. Voor ons was het namelijk belangrijk om God’s zegen te vragen over ons huwelijk. En dat is precies wat we dus 2 mei hebben gedaan. Omdat we dat juist graag wilden vieren hebben we na de kerkdienst een feestje gegeven.

Ik had het nooit voor mogelijk gehouden dat ik nog een keer in het huwelijksbootje zou stappen aangezien mijn vertrouwen diep was weggezakt na mijn scheiding. Nu, bijna tien jaar later heb ik het volste vertrouwen in de man die ik zes jaar geleden heb leren kennen en waar ik zielsveel van houd. Tegen Ewout heb ik in mijn volste overtuiging “ja” gezegd en mijn persoonlijke trouwbelofte uitgesproken.

Ons huwelijksbootje vaart inmiddels. We hebben een geweldige avond gehad. Ik ben blij en dankbaar dat de mensen die onvoorwaardelijk van ons houden getuigen waren van ons zo belangrijke moment en dit bovendien samen met ons hebben gevierd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *